Jubilerend Avifauna Groningen doneert voor Zeearend

Jubilerend Avifauna Groningen doneert voor Zeearend

Het Groninger Landschap is heel blij met dit sympathieke gebaar.

Dinsdag 15 mei is het precies 50 jaar geleden dat de Vereniging Avifauna Groningen werd opgericht. Dit jubileum is gisteren groots gevierd. Tijdens de feestavond heeft het bestuur van Avifauna Groningen een cheque van 500 euro overhandigd aan een delegatie van Het Groninger Landschap. Deze bijdrage is gedoneerd voor de crowdfunding Rust voor de Zeearend. Het Groninger Landschap is heel blij met dit sympathieke gebaar.

Zeearendjong geboren
Voor het tweede opvolgende jaar is er een Groninger zeearendjong uit het ei gekropen in het Hunzedal. Hetzelfde paartje dat vorig jaar na eeuwenlange afwezigheid het eerste Groninger zeearendjong wist voort te brengen, is ook dit jaar succesvol gebleken.

Rust voor de Zeearend
Om de rust voor de zeearend te kunnen handhaven, zijn er camera’s in de buurt van het nest geplaatst. Een noodzakelijke maar kostbare maatregel. Het is erg belangrijk dat er nog meer donaties binnen komen, zodat we vol in kunnen blijven zetten op toezicht en handhaving om verstoring rondom het nest tegen te gaan. De Zeearend moet in alle rust het jong groot kunnen brengen om straks uit te kunnen vliegen.

Help de zeearend
De actie kan gesteund worden door een bijdrage te doen en vriend van de zeearend te worden. Voor elke donatie van 10 euro of meer krijg je van ons een passend bedankje, variërend van een mooie digitale foto van de zeearend tot een exclusieve groepsexcursie. Kijk op groningerlandschap.nl/zeearend voor meer informatie.