Moving Spirits plant bomen bij Het Groninger Landschap

Moving Spirits plant bomen bij Het Groninger Landschap

Werknemers Moving Spirits hebben 1.800 bomen aangeplant in Nanninga’s Bos 

Vanmiddag hebben de werknemers van internationale drankengroothandel Moving Spirits uit Groningen 1.800 bomen aangeplant in Nanninga’s Bos bij de Coendersborg in Nuis.

Belangrijke gift
Zowel de 1.800 bomen als het stuk grasland van 3.300 vierkante meter waarop de bomen geplant werden, zijn gefinancierd met een gift van Moving Spirits. Het gaat om een gevarieerde beplanting van winterlinde, zoete kers, zomereik, ruwe berk, hazelaar, lijsterbes, wilde liguster en gewone vlier. De bomen zijn, onder leiding van René Oosterhuis, natuurbeheerder van Het Groninger Landschap, door de werknemers zèlf in de grond gezet. Vanwege de omvang van het project namen zij ook werknemers van hun partner Afier Accountants en Bedrijfsadviseurs mee.

Positieve en duurzame bijdrage
Moving Spirits vervoert dranken over de gehele wereld. Ze wilden iets terug doen voor de footprint die dit achterlaat. Door bos aan te planten, leveren ze een positieve en duurzame bijdrage aan het mooie Groninger landschap.

Enorme stimulans
René Oosterhuis is blij met de gift van het bedrijf: “Dankzij deze bijdrage hebben we ‘stapstenen’ in het landschap gecreëerd en onze bosgebieden met elkaar verbonden en ook een verbinding gemaakt met Bakkeveen en de kop van Drenthe. De gift van Moving Spirits is een enorme, directe stimulans voor dit gebied”.

Nanninga’s Bos
Nanninga’s Bos is ongeveer 27 hectare groot en ligt een kilometer ten zuiden van de Coendersborg in Nuis. Het is in de 19e eeuw aangelegd door de familie Niemeijer, als onderdeel van hun buitenverblijf en later overgenomen door de Nanninga’s die het als houtproductiebos wilden gebruiken. Sinds 1985 is Nanninga’s Bos in het bezit van Het Groninger Landschap. De overgang van naaldbos naar natuurbos is hier heel goed zichtbaar. In het bos wordt het dode hout van gekapte bomen niet opgeruimd. Hierdoor krijgen insecten en planten de kans zich in het bos te vestigen, waardoor weer vogels en andere diersoorten aangetrokken worden.