Natuurbeheerders op cursus Boomcontrole en Veiligheid

Natuurbeheerders op cursus Boomcontrole en veiligheid

De natuurbeheerders van Het Groninger Landschap volgen de driedaagse cursus ‘Boomcontrole en veiligheid’.

De natuurbeheerders van Het Groninger Landschap volgen de driedaagse cursus ‘Boomcontrole en veiligheid’. Dit doen ze samen met de natuurbeheerders van It Fryske Gea. Vandaag vindt dag 1 van de cursus plaats bij onze collega’s in Friesland.

Alwin Hut is naast medewerker natuurbeheer ook boomverzorger en heeft het initiatief genomen om met zijn collega’s de cursus te volgen. De cursus wordt gegeven door het Praktijk Centrum Bomen. Van Het Groninger Landschap doen mee: René Oosterhuis (rayon West), Silvan Puijman en Dirk Brul (rayon Oost), Arjan Hendriks (rayon Noord), Jan Beekman en Alwin Hut (rayon Zuid).

 

v.l.n.r. Alwin Hut, Jan Beekman, René Oosterhuis en Arjan Hendriks

Zorgplicht voor bomen
Het Groninger Landschap is verantwoordelijk voor een flink aantal bomen. Op landgoederen, in borgtuinen en bossen. Bomen langs lanen en paden moeten voldoen aan de wettelijke zorgplichteisen die onder andere voortkomen uit de aansprakelijkheidswetgeving. De zorgplicht voor bomen houdt in dat de eigenaar/beheerder van bomen zijn bomen zorgvuldig controleert, bevindingen registreert, gebreken laat onderzoeken en de bomen onderhoudt.

Kennis maken?

Kennis maken met Het Groninger Landschap? Lees ons kwartaalblad Golden Raand.
Vraag ‘m nu gratis aan!


Bestel gratis