Natuurwerkdag Hunzezone dit jaar speciaal voor singles

Natuurwerkdag Hunzezone dit jaar speciaal voor singles

Op zaterdag 5 november organiseert Het Groninger Landschap een Natuurwerkdag in de Hunzezone. Deze locatie biedt als enige in Nederland een programma speciaal voor singles. Alleenstaanden krijgen de gelegenheid om in kleine groepjes of tweetallen de handen uit de mouwen te steken en samen het natuurgebied beter in te richten voor wandelaars en fietsers.

 

De Natuurwerkdag is een goede dag om op een ongedwongen manier nieuwe mensen te leren kennen. Datingsite Relatieplanet.nl omarmt dit sympathieke idee en roept singles op om aan deze dag deel te nemen. De singles gaan onder andere aan de slag met het timmeren van bankjes en het snoeien van fruitbomen en hagen. Meer informatie is te vinden op de website van Natuurwerkdag.

De Hunzezone is een kleine verborgen oase van rust en natuur in de stad Groningen en is eigendom van Het Groninger Landschap. De slingerende restanten van het riviertje de Hunze liggen hier midden in een groot bedrijventerrein vlak onder de rook van de stad Groningen.

De Natuurwerkdag is er voor iedereen. Zo zijn er activiteiten gericht op kinderen en is er dit jaar voor het eerst een activiteit voor singles. Deze dag in de Hunzezone lijkt de organiserende partijen de ideale manier om elkaar op een ongedwongen manier elkaar te ontmoeten.

Natuurwerkdag; de grootste vrijwilligersdag in het groen.
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 16e keer op ruim 500 locaties door heel Nederland. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha en wordt ondersteund door IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. De coördinatie in de provincie Groningen is in handen van Landschapsbeheer Groningen.