Nieuwe steigers voor het Zuidlaardermeer

Nieuwe steigers voor het Zuidlaardermeer

Vandaag worden een drietal nieuwe steigers opgeleverd bij het Zuidlaardermeer. Vanwege achterstallig onderhoud zijn een aantal steigers verwijderd en zijn er op andere plekken nieuwe aangelegd. In afstemming met alle betrokken partijen, waaronder Het Groninger Landschap, zijn er nieuwe locaties bepaald die recreatief interessanter zijn en voor de natuur op minder gevoelige plekken liggen.

 

Het gaat om een nieuwe aanlegsteigers bij Meerwijk, bij de vogelkijktoren in de Oostpolder (Noordlaren) en om een tuigsteiger bij het Noordlaardervaartje. De steigers zijn in opdracht van het Recreatieschap Drenthe aangelegd.

Onze vogelkijktoren in de Oostpolder is nu dus ook via het water te bereiken. De steiger in de Oostpolder is in de winter niet toegankelijk in verband met rustende watervogels op het meer. Hiervoor is een ophaalluik in de steiger geplaatst.

Aanwezig bij de opening waren vertegenwoordigers van de gemeentes Midden-Groningen (wethouder Boersma), Groningen en Tynaarlo, ondernemers (vaar)recreatie, Recreatieschap Drenthe (opdrachtgever) en aannemer Vegter.