Nieuws uit het veld

Een terugblik op september

Er zijn weer avonturen beleefd en prachtige waarnemingen gedaan in het Groninger landschap. Deze delen we graag met je!
Tip: wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter

Waterteunisbloem

Deze invasieve exoot groeit in de oeverlanden van het Zuidlaardermeer. Als je de waterteunisbloem zijn gang laat gaan overwoekert en overschaduwt hij alle andere planten en gaat de biodiversiteit dus met sprongen achteruit. Werk aan de winkel dus!

 

Reddingsactie op het Zuidlaardermeer

Natuurbeheerders Bert en Jan hebben kwamen tijdens hun vaartocht een zeiler tegen op een zeilboot met afgebroken roer. Ze hebben de zeiler inclusief zeilboot meegenomen aan wal.

 

Familie zeearend

De hele familie zeearend had een onderonsje in de Kropswoldebuitenpolder. Mooi om te zien!

Bijzondere ontmoeting 

Marco, directeur van de stichting, had een bijzondere ontmoeting in de Kropswoldebuitenpolder… namelijk met dit superleuke wezeltje!

Landgeiten Wolfsbarge

De natuurbeheerders uit het Hunzedal hebben de beide kuddes Nederlandse landgeiten in Leinweik en Wolfsbarge gecheckt en waar nodig behandeld. Zo worden hun algehele gezondheid en hun hoeven gecheckt. De dieren maken het goed! 

Op pad met Vroege Vogels 

Arjan, natuurbeheerder in o.a. langs de Waddenkust, mocht op pad langs de kwelders van de Groninger Noordkust met niemand minder dan de crew van Vroege Vogels!

#krentenindepap (Aldus Arjan zelf) 

Oeverzwaluwen Lettelberterpetten

Voormalig natuurbeheerder, nu vrijwilliger René doet onderzoek naar het broedsucces van de oeverzwaluwen in de Lettelberterpetten. Hij constateerde de afgelopen jaren een mooi stabiel broedsucces bij de Oeverzwaluwen!

Partij boomstammen voor houtzaagmolen Bovenrijge

Er werd een partij stammen te water gelaten bij houtzaagmolen Bovenrijge in Ten Boer. Erfgoedmedewerker Mirjam heeft met de kano de stammen over het Damsterdiep geduwd en de molenaar trok ze vervolgens het balkgat in. Net als vrouger!

Kennis maken?

Kennis maken met Het Groninger Landschap? Lees ons kwartaalblad Golden Raand.
Vraag ‘m nu gratis aan!


Bestel gratis