Ontdek het Reitdiep-gebied aan boord van de historische garnalenkotter ZK4

Het oudste cultuurlandschap van Europa

26 april 2023

Ontdek het Reitdiep-gebied aan boord van de historische garnalenkotter ZK4
Het Visserijmuseum in Zoutkamp, Museum aan de A in Groningen en Het Groninger Landschap organiseren van juni t/m september de Beurtvaart over het Reitdiep. Aan boord van de historische garnalenkotter ZK4 maken de passagiers kennis met het Reitdiepgebied dat tot de oudste cultuurlandschappen van Europa behoort. Niet voor niets was dit unieke gebied vaak onderwerp in de schilderijen van het Groninger kunstenaarscollectief De Ploeg. Op zaterdag (3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 en 23 september) vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen, op zondag (4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 en 24 september) van Groningen naar Zoutkamp. Een taxi brengt de passagiers terug naar de opstapplaats. De dagtocht kost inclusief koffie/thee, lunch en taxi € 75 per persoon. Beschermers van Het Groninger Landschap en Vrienden van Museum aan de A betalen € 65 per persoon. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar zk4@museumaandea.nl.

Het unieke Reitdiepgebied
Tijdens de tocht brengt de gids van Het Groninger Landschap de verhalen van het unieke Reitdiepgebied tot leven. Bij ‘Garnwerd aan Zee’ met terras aan het idyllische Reitdiep staat ’s middags een smakelijke lunch klaar. Voorafgaand of na de lunch wandelen de deelnemers met een gids door het historische dorpshart en langs de vele monumenten van het wierdendorp.

Vaarschema          

Zaterdag van Zoutkamp naar Groningen Zondag van Groningen naar Zoutkamp
8.45 – 17.15 uur 9.15 – 17.45 uur
Zaterdag 3 juni Zondag 4 juni
Zaterdag 1 juli Zondag 2 juli
Zaterdag 5 augustus Zondag 6 augustus
Zaterdag 2 september Zondag 3 september
Zaterdag 23 september Zondag 24 september

 

Prijs en aanmelden

Prijs: € 75 per persoon (inclusief koffie/thee, lunch en taxivervoer)
Prijs Beschermers:€ 65 per persoon (inclusief koffie/thee, lunch en taxivervoer)

Aanmelden kan per e-mail: zk4@museumaandea.nl. Vermeld in de e-mail of u Beschermer van Het Groninger Landschap of Vriend van Museum aan de A bent.
Kijk voor meer informatie op www.visserijmuseum.com/activiteiten