Kom naar onze vier gratis jeugdfestivals dit jaar!

Het Groninger Landschap organiseert dit jaar weer vier spetterende gratis festivals voor kinderen! Met leerzame en bovenal leuke activiteiten. Meld je vast aan voor de festivals en maak kans op een leuke verrassing.

Waddenfestival

  • 21 mei 2023 | Het Waddenfestival | Bezoekerscentrum Waddenkust, Pieterburen

Kijk met andere ogen naar de kwelders en het wad. Kom op zondag 21 mei naar Bezoekerscentrum Waddenkust en doe mee met de leukste activiteiten voor jong en oud! In de tuin van het bezoekerscentrum kunnen kinderen zich vermaken met allerlei leuke knutsel-, kijk- en bouwactiviteiten, allemaal in het thema van het wad. Daarnaast nemen we je met een huifkar mee op een korte excursie door het gebied en over de dijk! Een ware beleving en herinnering voor het hele gezin.

Meld je aan

Hunzefestival

  • 24 en 25 juni 2023 | Het Hunzefestival | Bezoekerscentrum Reitdiep, Groningen

Aan de rand van Stad ligt het Bezoekerscentrum Reitdiep. Een prachtige plek met vee, rust, ruimte en natuur. Tijdens het Hunzefestival in het weekend van 24 en 25 juni genieten jong en oud van spannende en uitdagende activiteiten in en rond het bezoekerscentrum. Er wordt geklauterd, gesprongen, gegeten en gelachen. Gezinnen hebben de tijd van hun leven. Onze gedreven vrijwilligers zetten zich in om kinderen leuke en interessante dingen te leren over de natuur op en om het bezoekerscentrum.

Meld je aan

Dollardfestival

  • 17 september 2023 | Het Dollardfestival | Bezoekerscentrum Dollard, Termunten

Wadvogels en zeehonden, in het Dollardgebied stikt het van het natuurlijk leven. Kom op zondag 17 september naar Bezoekerscentrum Dollard voor het jaarlijkse Dollardfestival en ontdek met het hele gezin de bijzondere natuur in dit gebied. Onze vrijwilligers hebben een reeks aan leuke natuuractiviteiten voorbereid voor de dag. Zo laten we zeehonden van dichtbij zien, gaan we zelf brood bakken, waterbeestjes uit de sloot vissen en vogels kijken in de naastgelegen hut! Beleef dit en veel meer op 17 september in het Bezoekerscentrum Dollard.

Meld je aan

Paddenstoelenfestival

  • 15 oktober 2023 | Het Paddenstoelenfestival | Ennemaborg, Midwolda

Geniet in de herfst op zondag 15 oktober met het hele gezin van het Paddenstoelenfestival bij de Ennemaborg in Midwolda! Het Landgoed Ennemaborg is beroemd om haar diversiteit aan paddenstoelen. Tijdens het festival gaan we ze ontdekken en zijn er veel leuke en avontuurlijke activiteiten voor jong en oud. Meer dan 250 soorten paddenstoelen worden jaarlijks waargenomen bij de borg, waaronder soorten als rupsendoder, kostgangersboleet, reuzenzwam en de kleine maar bijzonder blote billenzwam. Bezoekers kunnen zelf het bos intrekken of met speciale gidsen mee op excursies naar de mooiste paddenstoelen die op het landgoed te vinden zijn.

Meld je aan

Met jouw steun leren alle kinderen over natuur

Natuur voor iedereen

Het doel van de festivals is om kinderen, jong en oud, kennis te laten maken met de natuur om hun heen. Met een gratis entree zorgen we er daarnaast voor dat ook gezinnen die het minder breed hebben de kans krijgen om een leuke dag in de buitenwereld te beleven.

Klik hier om een schenking te doen voor het jeugdeducatiefonds, zo zorgen we er samen voor dat we ook in de toekomst festivals voor iedereen kunnen organiseren!