Otter doodgereden Laan Corpus den Hoorn

Otter

Dinsdagochtend is er een otter doodgereden op de Laan Corpus den Hoorn, in de bebouwde kom van de stad Groningen.

Dinsdagochtend is er een otter doodgereden op de Laan Corpus den Hoorn, in de bebouwde kom van de stad Groningen. Na een tip is deze otter opgehaald door onze medewerker natuurbeheer Alwin Hut.

Het is een compliment voor het natuurbeheer van de stad Groningen, dat er otters leven. Het zegt iets over kwaliteit van natuurgebieden. Een otter heeft in zijn leefgebied voldoende voedsel nodig en helder water. Deze helderheid van het water is belangrijk omdat de otter een zichtjager is. Alwin Hut: “De aanwezigheid van otters is een aanwinst voor de natuur, de gemeente mag er trots op zijn!”

Otters verplaatsen zich door de stad via de groene verbindingszones. Soms worden deze groene zones gekruist door wegen. Om die niet over te hoeven steken, worden er op bepaalde plekken duikers aangelegd. Voor otters zijn deze duikers echter enge tunnels; ze steken liever de weg over dan dat ze er onder door gaan. Om hen te dwingen de duikers in te gaan, kunnen er begeleidende rasters naast de duikers geplaatst worden.

Soms zijn er dus maar kleine aanpassingen nodig om het de otters mogelijk te maken veilig over te steken. Dergelijke rasters zijn al met een relatief gering budget te plaatsen.
Het Groninger Landschap denkt graag mee aan maatregelen om die veilige oversteek mogelijk te maken.

Kennis maken?

Kennis maken met Het Groninger Landschap? Lees ons kwartaalblad Golden Raand.
Vraag ‘m nu gratis aan!


Bestel gratis