Uitreiking eerste ‘Maak van je schoolplein een natuurparadijs’-cadeaupakket een feit!

Samen maken we schoolpleinen natuurvriendelijk

Oostwold, 11 juni 2021 – Ter ere van haar 85-jarig jubileum geeft Het Groninger Landschap alle basisscholen in Groningen een cadeaupakket ‘Maak van je schoolplein een natuurparadijs!’. Het eerste cadeaupakket is vrijdag 11 juni jl. aangeboden aan de directeur van de openbare basisschool De Noordkaap in Oostwold, Jan Paul Siebelink, samen met 54 leerlingen van de groepen 6, 7, en 8. De komende maanden ontvangen alle 270 basisscholen in de provincie Groningen dit cadeaupakket.

De biodiversiteit gaat in rap tempo achteruit. Daarom helpt Het Groninger Landschap alle basisscholen in de provincie hier iets tegen te doen. Het natuurvriendelijk maken van de schoolpleinen is daar een mooi voorbeeld van.
Het cadeaupakket bestaat uit een insectenhotel en een nestkast die de scholen zo kunnen ophangen. Om te bekijken wat er zoal rondvliegt of -kruipt zitten er posters in met daarop de meest algemeen voorkomende vogels, insecten en bodemdiertjes én een loeppotje. Bovendien zit er een speciaal boekje bij met handige tips, leuke weetjes en spannende opdrachten.
De nestkasten en insectenhotels zijn gemaakt door gedetineerden uit de Penitentiaire Inrichting Ter Apel en de Van Mesdagkliniek Groningen en zijn gevuld door de medewerkers van Zorgboerderij Golden Raand.

Met spanning luisteren naar Michel van Roon