Vacature Medewerker Toezicht en Handhaving (BOA) – 1 fte.

Is beschermen van de natuur jouw passie, en vind je het handhaven van “groene” wet- en regelgeving belangrijk? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou!

Als natuurorganisatie zijn we trots en zuinig op onze natuurgebieden, met prachtige maar vaak ook kwetsbare flora en fauna. Veel bezoekers genieten van onze natuurgebieden en gaan daar met respect mee om. Maar soms moeten we mensen wijzen op ongewenste zaken in de natuur, zoals verstoring van dieren door loslopende honden, illegale visserij, stroperij en afvaldumpingen. Wij zoeken een nieuwe collega die een gastheer/-vrouw voor onze bezoekers in onze natuurgebieden is en kan optreden als het nodig is.

In het kort jouw werkzaamheden:

 • Je houdt toezicht op een verantwoord gebruik van onze natuurgebieden en op de naleving van de toegangsbepalingen en overige (groene) wet- en regelgeving;
 • Je geeft voorlichting, verstrekt informatie en aanwijzingen aan publiek en belanghebbenden;
 • Je spoort overtreders op en maakt daarbij gebruik van je opsporingsbevoegdheden;
 • Een deel van je tijd houd je je bezig met het rapporteren over de bevindingen en verzorg je de administratief procedurele afhandeling van handhavingszaken (opstellen proces-verbaal en/of toezichtrapporten);
 • Je verleent eerste hulp bij (bedrijfs-)ongevallen en schakelt waar nodig hulp in (bijvoorbeeld van hulpdiensten);
 • Je neemt deel aan verplichte opleidingsonderdelen ten behoeve van het verkrijgen en behouden van de diverse boa-bevoegdheden (o.a. opsporingsbevoegdheid, gebruik van geweldsmiddelen);
 • Je bent verantwoordelijk voor het goed functioneren van ons groeiende team vrijwillige BOA’s en bent actief in het regionale netwerk van groene handhavers.

 

Wie ben jij?

Je hebt passie voor de natuur en beschikt over kennis van flora en fauna. Je beschikt over een natuurlijk overwicht. Je bent in staat om belangrijke informatie te filteren door te luisteren en door te vragen. Daarbij reageer je begripvol op gevoelens en emoties van anderen en weet je jouw beoordeling vervolgens onderbouwd en helder over te brengen.  Je zoekt de samenwerking op, zowel binnen als buiten de organisatie om zoveel mogelijk rendement uit het toezicht te halen. Je weet het beste uit de inzet van vrijwillige BOA’s te halen. Het is voor jou vanzelfsprekend dat je werkt als anderen vrij zijn. Je bent bereid om in drukke perioden extra te werken, en in rustige perioden deze uren weer op te nemen. Kortom, er wordt van jou een grote mate van flexibiliteit verwacht. Verder heb je:

 • Minimaal MBO 4 werk- en denkniveau;
 • Een afgeronde BOA-opleiding (domein 2) of je bent bezig om deze te behalen;
 • Bekend met groene- en vaarwetgeving, o.a. Wet Natuurbescherming;
 • Rijbewijs B (BE en vaarbewijs zijn een pre).

 

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een salaris met een doorloop van € 2.698,- tot maximaal € 3.345,- per maand bij een fulltime dienstverband (37-urige werkweek);
 • 25 verlofdagen en 19,5 ADV dagen bij een fulltime dienstverband;
 • Een dienstauto;
 • Faciliteiten om thuis te werken inclusief een thuiswerkvergoeding;
 • Pensioenvoorziening bij BPL;
 • Fietsregeling;
 • Een arbeidsovereenkomst van een jaar, waarna bij tevredenheid van beide partijen de aanstelling wordt omgezet naar een vast dienstverband.

De cao Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen is van toepassing en kan worden ingekeken via www.vbne.nl.

Het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor een aanstelling.

 

Over Het Groninger Landschap

Stichting Het Groninger Landschap is een bezielde organisatie die zich al meer den 85 jaar inzet voor het beschermen van natuur, landschap en cultureel erfgoed in de provincie Groningen en het vergroten van het maatschappelijk draagvlak daarvoor. Het Groninger Landschap heeft de zorg over circa 8.300 ha natuur, 18 molens, 4 borgen en 77 bijzondere plekken. Dit doet zij samen met circa 40 werknemers en bijna 450 vrijwilligers die in hun werk worden gesteund door 35 bedrijfsvrienden en 15.00 beschermers.

 

Het Groninger Landschap biedt een inspirerende werkomgeving vanuit ons prachtige hoofdkantoor in Haren met bevlogen collega’s en ruimte voor eigen inbreng. De platte organisatie kenmerkt zich door informele lijnen, transparantie en publieksgerichtheid. Neem vooral een kijkje op onze website www.groningerlandschap.nl om te zien met welke leuke projecten en activiteiten wij ons allemaal bezighouden.

 

Heb je belangstelling en herken je je in het profiel?

Neem dan contact op met André van Schaik (hoofd natuur en landschap) via tel. 050 313 5901.

Ben je zo enthousiast geworden over deze functie en wil je direct solliciteren? Dat kan ook.

Dan ontvangen we graag jouw motivatie met cv via sollicitatie@groningerlandschap.nl o.v.v. vacature natuurbeheerder Toezicht en Handhaving. Reageren is mogelijk tot en met 4 september a.s. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 14 september a.s.

 

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld