Vandalen slaan toe: uitkijktoren Zuidlaardermeer en Kiekkaaste vernield

Vandalen houden in paasweekend huis in natuurgebieden. Zowel de uitkijktoren bij Noordlaren aan het Zuidlaardermeer als de Kiekkaaste in Nieuwe Statenzijl zijn flink beschadigd. Bij de uitkijktoren aan het Zuidlaardermeer zijn vloerplanken en treden doorgezaagd. In de buitendijkse vogelkijkhut Kiekkaaste in Nieuwe Statenzijl zijn bodemplaten gesloopt.

De uitkijktoren aan het Zuidlaardermeer bij Noordlaren is bewerkt met een cirkelzaag. De trap mist een flink aantal treden en één trede is half ingezaagd. Voor bezoekers levert dit een zeer gevaarlijke situatie op. De schade werd Eerste Paasdag vastgesteld.

Op Goede Vrijdag werd er flink huisgehouden in de populaire kijkhut Kiekkaaste in Nieuwe Statenzijl. Verschillende bodemplaten werden uit de vloer gesloopt waardoor ook hier een zeer gevaarlijke situatie ontstond. Ook zijn er zitbanken vernield.

Het Groninger Landschap is gefrustreerd over deze zinloze vernielingen. Ze zorgen voor flinke kosten die niet verzekerd zijn. De uitkijktoren bij het Zuidlaardermeer is tot nader orde gesloten. De Kiekkaaste kon provisorisch gerepareerd worden en is gewoon toegankelijk voor bezoekers.

Het Groninger Landschap roept mensen op die iets gezien zich te melden. Bij voorkeur via de politie, maar het kan ook bij Het Groninger Landschap per e-mail info@groningerlandschap.nl of telefonisch 050-3135901.