Veiligheidswaarschuwing: stormschade in bossen

21 februari 2021 – Afgelopen dagen raasden de stormen Dudley, Eunice en Franklin over Groningen, met schade in onze natuurgebieden als gevolg. Het Groninger Landschap adviseert daarom om onze terreinen met bos of veel hoge bomen te mijden.  We werken op dit moment hard om de beschadigde takken en/of bomen te ruimen.

Stormschade

De gevolgen van de drie stormen zijn in elk gebied anders. Afgelopen dagen hebben onze natuurbeheerders natuurgebieden met bossen en/of hoge bomen geïnspecteerd. Hierbij wordt vooral gelet op gevaarlijke situaties zoals half omgewaaide en hangende bomen en half afgebroken takken.

Werkzaamheden

Op dit moment werken we hard om gevaarlijke situaties in onze natuurgebieden op te lossen. Beschadigde takken en/of bomen langs wandelpaden worden verwijderd. Om ongelukken te voorkomen zijn een aantal wandelpaden afgesloten in het bos op Landgoed Coendersborg. Ook in onze andere bosrijke natuurgebieden is voorzichtigheid geboden. Houd onze website en social media in de gaten voor verdere berichtgeving.

Wil je toch de natuur in, kies dan voor een van onze ‘open’ natuurgebieden zoals Polder Breebaart, Reitdiep en kwelders langs de kust.