Vriend Moving Spirits plant nog eens 600 bomen in Nanninga’s Bos

19 maart 2021 – Vanmiddag hebben de werknemers van internationale drankengroothandel Moving Spirits uit Groningen nog eens 600 bomen geplant in Nanninga’s Bos bij de Coendersborg in Nuis. Een prachtig vervolg van de actie in 2018, toen werden er al 1.800 bomen geplant.

In 2018 werden 1.800 bomen op een stuk grasland van 3.300 vierkante meter geplant door Moving Spirits. Zowel de bomen, het perceel en het planten van de bomen is door de internationale drankgroothandel gefinancierd. Vandaag, vrijdag 19 maart, is een mooi vervolg aan deze belangrijke gift gegeven.

Op een perceel van 0,3 hectare naast het aangeplante bos ui 2018 worden nog eens 600 bomen geplant. Het gaat om zo’n 200 grote bomen, waaronder de beuk, zomereik en linde en 400 kleine bomen en struiken, waaronder de hazelaar, fijnspar, vlier, meidoorn en vuilboom. De bomen worden wederom onder leiding van René Oosterhuis, natuurbeheerder van Het Groninger Landschap, door de werknemers van Moving Spirits geplant.

Meer dan Vriend van Het Groninger Landschap

Moving Spirits vervoert dranken over de gehele wereld. Ze wilden iets terug doen voor de footprint die dit achterlaat. Door bos aan te planten, leveren ze een positieve en duurzame bijdrage aan onze mooie provincie.

Nanninga’s Bos

Nanninga’s Bos is ongeveer 27 hectare groot en ligt een kilometer ten zuiden van de Coendersborg in Nuis. Het is in de 19e eeuw aangelegd door de familie Niemeijer, als onderdeel van hun buitenverblijf en later overgenomen door de Nanninga’s die het als houtproductiebos wilden gebruiken. Sinds 1985 is Nanninga’s Bos in het bezit van Het Groninger Landschap. De overgang van naaldbos naar natuurbos is hier heel goed zichtbaar. In het bos worden dode bomen niet opgeruimd. Hierdoor krijgen insecten en planten de kans zich in het bos te vestigen, waardoor weer vogels en andere diersoorten aangetrokken worden.