Wandelroute Tocht om de Noord nu het gehele jaar te lopen

Landschapsbeheer Groningen en Het Groninger Landschap lanceren samen met De Verhalen van Groningen de wandelroute In het spoor van de Hunze. Deze route is gebaseerd op de route van Tocht om de Noord 2016 en loopt verticaal door het landschap van Groningen van het Zuidlaardermeer tot aan Zoutkamp.

Voor wandelaars die dit weekend niet hebben kunnen deelnemen aan Tocht om de Noord is er nu een mooi alternatief. Een papieren en digitale versie gebaseerd op de uitverkochte editie van Tocht om deNoord 2016. De wandelaar kan met de route het verhaal van de rivier de Hunze beleven.

In het spoor van de Hunze

De wandelroute is verdeeld in twee delen van beide ongeveer 40 kilometer. Deel 1 loopt van het Zuidlaardermeer tot aan Zernike en deel 2 loopt van Zernike tot aan Zoutkamp. De wandeling volgt grotendeels de oude loop van rivier de Hunze, die al meer dan 100.000 jaar deel uitmaakt van het Groninger landschap.

Lancering


De wandelroute is zondag 25 september bij de finish uitgereikt door Jacqueline de Milliano (directeur Landschapsbeheer Groningen) en Marco Glastra (directeur Het Groninger Landschap) aan Peter Velthuis (organisator Tocht om de Noord).

De route is vanaf woensdag 28 september verkrijgbaar als folder bij de toeristische punten in de
provincie en nu digitaal via de Groningen Routes App.
De app is gratis te downloaden: www.toerisme.groningen.nl/apps

Kennis maken?

Kennis maken met Het Groninger Landschap? Lees ons kwartaalblad Golden Raand.
Vraag ‘m nu gratis aan!


Bestel gratis