Werken aan natuur en landschap dankzij de Postcode Loterij

Tijdens het jaarlijks Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij heeft LandschappenNL 13,5 miljoen euro ontvangen voor natuur en landschap in Nederland. De provinciale Landschappen en provinciale organisaties Landschapsbeheer zetten dit geld in om natuur en landschap voor nu en in de toekomst te behouden en beleefbaar te maken.

De provinciale Landschappen en stichtingen Landschapsbeheer zijn de Postcode Loterij en haar deelnemers zeer dankbaar voor deze bijdrage. Het stelt ons in staat natuur aan te kopen, in te richten en te beheren.

Het Groninger Landschap heeft al veel projecten gerealiseerd met geld van de Postcode Loterij. Het herstel van de pingoruïne Bolmeer  en de ontwikkeling van de Harener Wildernis zijn hier mooie voorbeelden van. Momenteel komt geld ten goede aan het project Natuurherstel Polder Breebaart.

Op maandag 4 maart 2019 vond het Goed Geld Gala plaats, het jaarlijkse evenement waar de Postcode Loterij projecten honoreert en vooruitblikt op de toekomst. Op dit gala maakte de loterij bekend dat zij dankzij haar deelnemers dit jaar een recordbedrag van
€ 370.671.940,- kan schenken aan 106 goede doelen.

fotograaf: Thijs Glastra