Word hulpmolenaar bij Het Groninger Landschap

hulpmolenaar bij Het Groninger Landschap

Kraak de geheime molencode!

Drie molens van Het Groninger Landschap bieden een bijzondere activiteit aan: kinderen vanaf 6 jaar kunnen hulpmolenaar worden. Speciaal voor hen is een mooi uitgevoerd boekje gemaakt met veel vragen, verhelderende tekeningen over de werking van de molen en allerlei interessante weetjes. Door de vragen te beantwoorden leren kinderen het ambacht van molenaar kennen. Wanneer ze er in slagen de geheime molencode te kraken, worden ze door de molenaar benoemd tot hulpmolenaar van de desbetreffende molen en ontvangen ze het bijbehorende certificaat.

Het opdrachtenboekje voor hulpmolenaars is ontwikkeld door een echte molenaar. Casper Meinders is vrijwillig molenaar op molen De Lelie in Eenrum. Zijn vakkennis als molenaar combineerde hij met zijn werk als grafisch vormgever. Bovendien weet hij als vader van drie kinderen hoe hij zijn kennis over molens en zijn liefde voor het bijzondere ambacht van molenaar op een leuke manier op kinderen over kan brengen.

Deze activiteit wordt aangeboden door de molenaars en molengidsen van de volgende molens:
– Widde Meuln in Ten Boer
– Nieberter Molen in Niebert
– Molen De Lelie in Eenrum

Start van het seizoen
In de winter laten de molenaars de molens wel zo vaak mogelijk draaien, maar ontvangen ze vanwege de kou meestal geen bezoekers. De meeste molens zijn met ingang van zaterdag 28 april weer geopend voor bezoekers. Molen De Lelie in Eenrum is ook open op Koningsdag.
De openingstijden van de molens zijn te vinden op de website van Het Groninger Landschap. En een leuke weetje: als een molen het vaandel buiten heeft hangen, is de molen geopend en zijn bezoekers welkom.