Zondag 2 oktober Paddenstoelenfestival op Landgoed Ennemaborgh

Zondag 2 oktober Paddenstoelenfestival op Landgoed Ennemaborgh

Paddenstoelen zoeken, verhalenverteller, workshop jongleren, op survival

Het Groninger Landschap organiseert op 2 oktober het paddenstoelenfestival op haar landgoed Ennemaborgh in Midwolda. Van 11.00 uur tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen op zoek naar de vele tientallen soorten paddenstoelen die op het landgoed voorkomen en er zijn ook weer bijzondere theatervoorstellingen.

Paddenstoelen
Op zondag 2 oktober kan iedereen op Landgoed Ennemaborgh op zoek naar paddenstoelen tijdens het Paddenstoelenfestival. Het grote bos achter de borg staat er vol mee. Ze zijn er in alle soorten en maten: groot, klein, dik en dun, rood bruin, groen en geel. Er zijn elfenbankjes, boleten en zwammen. Bij veel paddenstoelen staan naambordjes zodat bezoekers zien hoe ze heten. Ook is er deze dag twee keer een wandeling met een gids die van alles over de paddenstoelen vertelt.

Theater
In het Koetshuys treedt de bekende verhalenverteller Erik van Dort op met zijn nieuwe theatervoorstelling ‘de koning gaat kamperen’. Op het terrein komt buitensportclub 25 graden Noord met een soort stormbaan; een survival programma voor sportievelingen. Bij de werkschuur staat een grote knutseltent waar de Dames van Zoldercollectief zorgen voor een fantasierijke knutselbelevenis.
Er is bovendien een workshop jongleren en in de oude werkschuur treed je in een bijzondere boxring met Clown Baff.

Voor wie en hoe laat?
De dag is bedoeld voor kinderen vanaf vier jaar. Ook voor oudere kinderen valt er genoeg te beleven. Iedereen is welkom, zelfs ouders mogen mee. Of de buren, meester of juf, ooms en tantes. Het bos is groot genoeg.

Slecht weer?
Maakt niet uit. Paddenstoelen hebben juist regen en vocht nodig om paddenstoel te worden. Alle sprookjesactiviteiten zijn in het Koetshuys, borg, schuur of tent. Dus iedereen zit altijd droog. Deelname aan de paddenstoelendag is helemaal gratis , maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Oproep
Kinderen die verkleed komen als prins, prinses, lakei of koning etc. worden geschminkt.

Locatie
Landgoed Ennemaborgh, Hoofdweg 100 9681 AJ in Midwolda

1

Vraag nu gratis ons magazine Golden Raand aan!

Ieder kwartaal bieden wij voor onze Beschermers een magazine aan.
Wil je ook een kijkje nemen? Vraag ‘m nu gratis aan!


Bestel gratis