Bezoekerscentrum Reitdiep weer geopend voor publiek

Bezoekerscentrum Reitdiep weer geopend voor publiek met nieuwe expositie weidevogels en De Hunze

Bezoekerscentrum Reitdiep in Groningen is weer helemaal toegankelijk voor publiek! 

Bezoekerscentrum Reitdiep in Groningen is weer helemaal toegankelijk voor publiek! Na een interne verbouwing was zaterdag 31 maart de officiële heropening een feit. Die werd verricht door gedeputeerde Henk Staghouwer van de Provincie Groningen.

Het is niet overdreven om van een metamorfose te spreken. Het gebouw heeft een nieuwe vloer, expositie, en koffiecorner.
Naast allerlei activiteiten zoals het jaarlijkse Hunzefestival en natuureducatie voor basisscholen, is er ook een vaste expositie in het bezoekerscentrum. Het Groninger Landschap heeft deze vaste expositie opnieuw invulling gegeven, waarbij twee belangrijke thema’s centraal staan: de weidevogels en de voormalig getijdenrivier De Hunze.

Expositie

Doel van de expositie is om bezoekers mee te nemen in de wereld van de weidevogel, de urgentie over te dragen van wat er momenteel gaande is en duidelijk te maken wat de inzet is van Het Groninger Landschap om het leefklimaat voor de weidevogel te verbeteren. De grutto, boegbeeld en kernsoort van het weidevogelbeheer, is hierbij leidend. Ook willen we de bezoekers het verhaal van De Hunze vertellen, aan te geven wat er nu nog zichtbaar is en wat de ideeen van de toekomst zijn. Aan de balie is een speurkaart verkrijgbaar waarmee kinderen op zoek kunnen gaan naar Geertje de Grutto en zijn vriendjes.

In de nieuwe koffiecorner kunnen bezoekers terecht voor een kop koffie of thee. Ook de vloer van het bezoekerscentrum is geheel vernieuwd. De verlichting is uitgevoerd met LED-lampen.

De vernieuwing van Bezoekerscentrum Reitdiep was alleen mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers en financiële steun van de Nationale Postcode Loterij en het Bettie Wiegmanfonds.

Het bezoekerscentrum aan de Wolddijk 103 in Groningen (Noorderhoogebrug) is vanaf 1 april weer toegankelijk voor het publiek op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De actuele openingstijden zijn te vinden op www.groningerlandschap.nl.

Kennis maken?

Kennis maken met Het Groninger Landschap? Lees ons kwartaalblad Golden Raand.
Vraag ‘m nu gratis aan!


Bestel gratis