Opening Zeven-sloten-tegelijk-pad op Hunzefestival

Opening Zeven-sloten-tegelijk-pad op Hunzefestival

Het Bezoekerscentrum Reitdiep van Het Groninger Landschap in Noorderhoogebrug staat op zaterdag 23 en zondag 24 juni in het teken van het jaarlijkse Hunzefestival.

Het festival is een natuur-doe-weekend voor kinderen vol spannende activiteiten. Op zaterdag 23 juni om 11.00 uur opent het festival met de officiële ingebruikname van het Zeven-sloten-tegelijk-pad. Kinderburgemeester van Groningen Javano Zwiers verricht de openingshandeling en neemt als eerste het pad in gebruik.

Zeven-sloten-tegelijk-pad
Het Zeven-sloten-tegelijk-pad is een beleefroute voor kinderen door de omringende weilanden van het bezoekerscentrum. Het pad steekt zeven sloten over via spannende bruggetjes, slingertouwen en trekpontjes: een ideale manier om in contact te komen met de natuur van het Reitdiep-gebied.

sponsor het beleefpad van Het Groniger Landchap beleefpad zeven sloten tegelijk pad

Hunzefestival
Het Hunzefestival vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 juni van 11.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Het Groninger Landschap verwacht circa 4.000 bezoekers op het festival, dat dit jaar voor de achtste keer wordt gehouden.

Bezoekerscentrum Reitdiep
Het Zeven-sloten-tegelijk-pad is de kroon op het vernieuwde Bezoekerscentrum Reitdiep, dat na een grote verbouwing in april haar deuren weer opende. Het bezoekerscentrum staat in het teken van de weidevogels in het Reitdiep-gebied en de vroegere rivier de Hunze.
Het Bezoekerscentrum Reitdiep ligt aan de Wolddijk 103 in Noorderhoogebrug, vlakbij de stad Groningen.