Scholieren RSG De Borgen winnen ontwerpwedstrijd kijkvoorziening in Reitdiep-gebied.

Scholieren RSG De Borgen winnen ontwerpwedstrijd kijkvoorziening in Reitdiep-gebied.

Donderdag 5 juli vonden in het Bezoekerscentrum Reitdiep in Noorderhoogebrug de presentaties plaats van de ontwerpen voor een kijkvoorziening in het Reitdiep-gebied.

Een groep van vier scholieren van RSG De Borgen werd door de jury uitgeroepen tot winnaar met hun ontwerp De Vogelspotter.

Scholieren van het Praedinius Gymnasium (Groningen), het Harens Lyceum (Haren), het Stadslyceum (Groningen) en RSG De Borgen (Leek) presenteerden de plannen waar zij de afgelopen maanden aan hebben gewerkt. De opdracht was een kijkvoorziening te creëren in een hoogspanningsmast bij het Reitdiep. Deze fictieve situatie ging uit van een mogelijk toekomstscenario waarbij de huidige masten in onbruik raken.

Het ontwerp van de winnende groep viel op door zijn creatieve vormgeving, landschappelijke inpasbaarheid en praktische haalbaarheid. De vier prijswinnaars ontvingen bloemen en felicitaties uit handen van de jury, bestaande uit Gedeputeerde Henk Staghouwer, landschapsarchitect Mathijs Dijkstra en Het Groninger Landschap – directeur Marco Glastra.

Scholieren van het Praedinius Gymnasium (Groningen), het Harens Lyceum (Haren), het Stadslyceum (Groningen) en RSG De Borgen (Leek) presenteerden de plannen waar zij de afgelopen maanden aan hebben gewerkt. De opdracht was een kijkvoorziening te creëren in een hoogspanningsmast bij het Reitdiep.