Molen De Leeuw – vacature

Team Molen De Leeuw - vacatures

wij zijn op zoek naar molengids(en)

De Leeuw
Elke zaterdagmiddag zijn molenaars Jack en Ben te vinden in molen De Leeuw in Zeerijp. Het is een echte werkmolen, niet gepolijst en prachtig authentiek. Jack en Ben draaien de molen maar doen ook kleine onderhoudsklusjes. De molenaars willen graag nieuwe vrijwilligers verwelkomen op hun molen. Ze zoeken in eerste instantie een molengids. Maar wil jij iets anders bijdragen, bijvoorbeeld omdat je in het dorp woont en hart voor de molen hebt, loop dan eens binnen om met de molenaars te praten over de mogelijkheden. Je kunt ook bellen met Rieneke of Marije van Het Groninger Landschap.

Vacature Molengids
Ben jij vriendelijk en communicatief vaardig en lijkt het je leuk je enthousiasme over molens in het algemeen en  Molen De Leeuw in het bijzonder over te dragen aan een heel divers publiek? Dan is de functie van molengids misschien iets voor jou!
De molengids ontvangt de bezoekers, vertelt ze in verband met de veiligheid eerst over de huisregels en neemt ze dan mee in het verhaal over de werking en de geschiedenis van de molen.

Hoe je de bezoekers – van jong tot oud – op een boeiende manier kunt rondleiden op de molen leer je tijdens de cursus Molengids. De cursus wordt jaarlijks georganiseerd door Erfgoedpartners, bestaat uit zes dagdelen en wordt gegeven door professionals op het gebied van het molenwezen en educatie. Als je alle zes bijeenkomsten hebt bijgewoond, ontvang je het officiële predicaat.

De Leeuw

Werkwijze Vrijwilligersteams
Bij Het Groninger Landschap zijn de vrijwilligers verdeeld over meer dan 30 teams. Deze teams zijn zelfsturend. Dat betekent voor alle teams en vrijwillig medewerkers dat er veel ruimte is voor eigen initiatief. Als nieuwe vrijwilliger draai je eerst mee in het team om zo ervaring op te doen. Je wordt begeleid en voorzien van inhoudelijke informatie door één van de andere vrijwilligers uit het team. Natuurlijk kun je met vragen ook altijd terecht bij de medewerkers van Het Groninger Landschap. Na verloop van tijd vind je het misschien leuk om zelf – binnen de kaders van en in overleg met Het Groninger Landschap – een activiteit te organiseren en inhoudelijk vorm te geven. Op die manier kan iedere vrijwilliger binnen zijn of haar eigen interessegebied bezig zijn en leuke activiteiten ontwikkelen. Zo dragen we met zijn allen bij aan het vergroten van kennis over en het genieten van erfgoed en natuur in het mooie Groninger landschap.

molenaar bij wiek Molenaar Jack Korf Molen de Leeuw in Zeerijp

Wat vragen wij?
Wij zoeken mensen die graag iets willen betekenen voor en in hun woonomgeving. Die het werk van Het Groninger Landschap ondersteunen en het leuk vinden om mee te helpen onze visie en werkwijze uit te dragen. Ben je vriendelijk en praktisch ingesteld? Vind je het leuk om samen te werken met je collega vrijwilligers en zo een bijdrage te leveren aan het in stand houden van molen Hollands Welvaart? Ben je bereid scholing te volgen en deel te nemen aan de bijeenkomsten die horen bij het uitoefenen van je functie? En ben je bereid onze bedrijfskleding te dragen en er representatief uit te zien? Dan horen we graag van je!

Molen De Leeuw, Zeerijp. Foto: Geert Job Sevink

Ik wil me aanmelden – en dan?
Als je geïnteresseerd bent, brengen wij je graag in contact met het bestuur van Team molen De Leeuw. Na een kennismakingsgesprek met het bestuur kun je je aanmelden voor een proeftijd. Als de werkzaamheden je aanspreken, de sfeer in het team je bevalt en de samenwerking goed verloopt, kun je je bij het team aansluiten. Dan onderteken je een Overeenkomst Vrijwilligers. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het tekenen van de Gedragscode van Het Groninger Landschap maken hier onderdeel van uit. Overigens ben je in de proefperiode al verzekerd tijdens je werkzaamheden voor Het Groninger Landschap en krijg je een reiskostenvergoeding.

 

Molenaar Jack Korf Molen de Leeuw in Zeerijp

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen?
Neem dan contact op met:
Rieneke Harkema – coördinator vrijwilligers
T 050 – 800 32 15
Marije van der Veen – secretaresse medewerkerszaken
T 050 – 800 32 03
Of mail naar: vrijwilliger@groningerlandschap.nl

Wil je meer lezen?
Klik hier voor meer informatie over molen De Leeuw.

collega's tuin De Vennen Rieneke en Marije. Foto Geert Job Sevink