Team Fivel – vacatures

Team Fivel - vacatures

wij zijn op zoek naar gidsen

Team Fivel

Het werkgebied van dit erfgoed team is het oude stroomgebied van de Fivel, globaal tussen Winsum en Delfzijl. Als ambassadeurs van Het Groninger Landschap vertellen de leden van Team Fivel het verhaal van onze monumenten in samenhang met het landschap. Dat kan door rondleidingen, wandelingen en fietstochten, maar bijvoorbeeld ook door het organiseren van lezingen. Het team organiseert een aantal verschillende activiteiten per jaar en wil dit aantal graag uitbreiden.

Vacature gidsen

Ga je er graag met een groep mensen op uit? Lijkt het je leuk om je kennis van erfgoed en de cultuurhistorie van het gebied over te brengen op anderen? Sluit je dan aan bij de enthousiaste vrijwilligers van Team Fivel. Het is een klein team dat sinds twee jaar excursies organiseert.

Bijvoorbeeld een lange fietstocht door het gebied langs de molens, monumentale boerderijen en borg Ewsum. Een excursie bij de restanten van een steenfabriek met ook aandacht voor de vleermuizenpopulatie. Of een cursus over het fotograferen van monumenten. De variatie in het aanbod is groot en na een inwerkperiode kun jij ook je eigen excursie bedenken en organiseren. Natuurlijk krijg je hierbij hulp van je teamgenoten. En als je wilt kun je bij ons een cursus excursietechnieken volgen om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Iets voor jou? Bel dan met Rieneke Harkema, coördinator vrijwilligers, 06-12447110.

Werkwijze Vrijwilligersteams

Bij Het Groninger Landschap zijn de vrijwilligers verdeeld over meer dan 30 teams. Deze teams zijn zelfsturend. Dat betekent dat er veel ruimte is voor eigen initiatief. Als nieuwe vrijwilliger draai je eerst mee in het bestaande activiteitenprogramma. Je wordt begeleid en voorzien van inhoudelijke informatie door één van de andere vrijwilligers uit het team.

Natuurlijk kun je met vragen ook altijd terecht bij de Natuurbeheerder van het gebied, bij de medewerker Jeugdeducatie of bij andere medewerkers van Het Groninger Landschap. Na verloop van tijd vind je het misschien leuk om zelf – binnen de kaders van en in overleg met Het Groninger Landschap – een activiteit of excursie te organiseren en inhoudelijk vorm te geven. Op die manier kan iedere vrijwilliger binnen zijn of haar eigen interessegebied bezig zijn en leuke activiteiten ontwikkelen. Zo dragen we met zijn allen bij aan het vergroten van kennis over en het genieten van natuur en erfgoed in het mooie Groninger landschap.

Wat vragen wij?

Wij zoeken mensen die graag iets willen betekenen voor hun omgeving. Die het werk van Het Groninger Landschap ondersteunen en het leuk vinden om mee te helpen onze visie en werkwijze uit te dragen. Ben je vriendelijk en praktisch ingesteld? Vind je het leuk om samen met je collega vrijwilligers bezoekers te ontvangen en te informeren? Wil je je inlezen in het gebied en de onderwerpen van de activiteiten? Ben je bereid scholing te volgen en deel te nemen aan de bijeenkomsten die horen bij het uitoefenen van deze functie? En ben je bereid onze bedrijfskleding te dragen en er representatief uit te zien? Dan horen we graag van je!

 

Stormvogel - Loppersum

Ik wil me aanmelden – en dan?

Als je geïnteresseerd bent, brengen wij je graag in contact met het bestuur van Team Bourtange. Na een kennismakingsgesprek met het bestuur kun je je aanmelden voor een proeftijd. Als de werkzaamheden je aanspreken, de sfeer in het team je bevalt en de samenwerking goed verloopt, kun je je bij het team aansluiten. Dan onderteken je een Overeenkomst Vrijwilligers. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het tekenen van de Gedragscode van Het Groninger Landschap maken hier onderdeel van uit. Overigens ben je in de proefperiode al verzekerd tijdens je werkzaamheden voor Het Groninger Landschap en krijg je een reiskostenvergoeding.

collega Marije en Rieneke. Foto Geert Job Sevink

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem dan contact op met:
Rieneke Harkema – coördinator vrijwilligers
T 050 – 800 32 15
Marije van der Veen – secretaresse medewerkerszaken
T 050 – 800 32 03

Of mail naar: vrijwilliger@groningerlandschap.nl
Vermeld in de mail je telefoonnummer, dan nemen we contact met je op. Houd tevens je spam-inbox in de gaten, onze mails komen af en toe in de spam terecht.

Wil je meer lezen?
Klik hier voor meer informatie over het interactieve museum Terra Mora