Molen Hollands Welvaart – vacature

Team Molen Hollands Welvaart - vacatures

wij zijn op zoek naar molengids(en)

Wij zijn op zoek naar één of meerdere molengids(en) bij Molen Hollands Welvaart in Mensingeweer. Kom jij ons team versterken?

Hollands Welvaart

De begane grond van Hollands Welvaart is verhuurd aan de Malle Molen Meiden die er een koffie- en theeschenkerij runnen. De verdiepingen erboven zijn het terrein van de molenaars. Hollands Welvaart bestaat als enige van de molens van Het Groninger Landschap niet uit een vast team: de meeste molenaars draaien ook op andere molens. We zoeken iemand die als Molengids samen met de andere Molengids de constante factor wil zijn. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een certificaat Molengids, je kunt eerst een paar keer mee lopen met de Molengids. Lijkt het je wat, dan mag je op onze kosten de opleiding volgen om je opgedane kennis en vaardigheden in te kunnen zetten voor Hollands Welvaart.

Vacature Molengids

Ben jij vriendelijk en communicatief vaardig en lijkt het je leuk je enthousiasme over molens in het algemeen en  Molen Hollands Welvaart in het bijzonder over te dragen aan een heel divers publiek? Dan is de functie van molengids misschien iets voor jou!

Als molengids ontvang je de bezoekers, vertelt ze in verband met de veiligheid eerst over de huisregels en neemt ze dan mee in het verhaal over de werking en de geschiedenis van de molen.

Hoe je de bezoekers – van jong tot oud – op een boeiende manier kunt rondleiden op de molen leer je tijdens de cursus Molengids. Deze cursus wordt jaarlijks georganiseerd door Erfgoedpartners, bestaat uit zes dagdelen en wordt gegeven door professionals op het gebied van het molenwezen en educatie. Als je alle zes bijeenkomsten hebt bijgewoond. Dan ontvang je het officiële predicaat.

Het Groninger Landschap werkt samen met Erfgoedpartners. Klik hier voor meer informatie over Erfgoedpartners

Hollands Welvaart

Werkwijze Vrijwilligersteams

Bij Het Groninger Landschap zijn de vrijwilligers verdeeld over ongeveer 35 zelfsturende teams. Als nieuwe vrijwilliger draai je eerst in een proefperiode mee in het team om zo ervaring op te doen. Je wordt begeleid en voorzien van inhoudelijke informatie door één van de andere vrijwilligers. Natuurlijk kun je met vragen ook altijd terecht bij de medewerkers van Het Groninger Landschap. Na verloop van tijd vind je het misschien leuk om zelf – binnen de kaders van en in overleg met Het Groninger Landschap – een activiteit te organiseren en inhoudelijk vorm te geven. Op die manier kan iedere vrijwilliger binnen zijn of haar eigen interessegebied bezig zijn en leuke activiteiten ontwikkelen. Zo dragen we met zijn allen bij aan het vergroten van kennis over en het genieten van erfgoed en natuur in het mooie Groninger landschap.

Sfeerfoto Molen Hollands Welvaart Hollands Welvaart - Fotograaf Henk Tuinema, CorfuDesign

Wat vragen wij?

Wij zoeken mensen die graag iets willen betekenen voor en in hun woonomgeving die het werk van Het Groninger Landschap ondersteunen en het leuk vinden om mee te helpen onze visie en werkwijze uit te dragen. Ben je vriendelijk en praktisch ingesteld en vind je het leuk om samen te werken met je collega vrijwilligers en zo een bijdrage te leveren aan het in stand houden van molen Hollands Welvaart? Ben je bereid scholing te volgen en deel te nemen aan de bijeenkomsten die horen bij het uitoefenen van je functie en ben je bereid onze bedrijfskleding te dragen en er representatief uit te zien? Dan horen we graag van je!

maalconstructie Hollands Welvaart - Fotograaf Henk Tuinema, CorfuDesign

Ik wil me aanmelden – en dan?

Als je geïnteresseerd bent, brengen wij je graag in contact met het bestuur van Team molen Hollands Welvaart. Na een kennismakingsgesprek met het bestuur kun je je aanmelden voor een proeftijd. Als de werkzaamheden je aanspreken de sfeer in het team je bevalt en de samenwerking goed verloopt, kun je je bij het team aansluiten. Dan onderteken je een Overeenkomst Vrijwilligers. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het tekenen van de Gedragscode van Het Groninger Landschap maken hier onderdeel van uit. Overigens ben je in de proefperiode al verzekerd tijdens je werkzaamheden voor Het Groninger Landschap en krijg je een reiskostenvergoeding.

 

Sfeerfoto Molen Hollands Welvaart Hollands Welvaart - Fotograaf Henk Tuinema, CorfuDesign

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem dan contact op met:
Rieneke Harkema – coördinator vrijwilligers
T 050 – 800 32 15
Marije van der Veen – secretaresse medewerkerszaken
T 050 – 800 32 03

Of mail naar: vrijwilliger@groningerlandschap.nl
Vermeld in de mail je telefoonnummer, dan nemen we contact met je op. Houd tevens je spam-inbox in de gaten, onze mails komen af en toe in de spam terecht.

Wil je meer lezen?
Klik hier voor meer informatie over molen Hollands Welvaart.

collega's tuin De Vennen Rieneke en Marije. Foto Geert Job Sevink