Team molen De Hoop – vacatures

Team molen de Hoop - vacatures

wij zijn op zoek naar één of meerdere molenaar(s) en molengids(en)

 

Molen De Hoop
Hoog torent molen De Hoop uit boven het dorp Middelstum. Als de vlag uit is, is molenaar Jan Frankes aan het werk. Dankzij hem draait de molen! Het is van groot belang dat een molen geregeld draait: stilstand is achteruitgang. Maar in je eentje een molen draaiend houden is zwaar. We doen daarom een oproep aan de mensen van Middelstum en omgeving: kom Jan helpen de molen draaiend te houden!

Vacature Molenaar

Een molen kan niet zonder molenaar. Spreekt dit eeuwenoude ambacht je aan? Ben je een doorzetter? Ben je goed ter been? Niet bang voor het werken op hoogte? Dan is het beroep van molenaar misschien iets voor jou. Wij zoeken mensen die al molenaar zijn óf die het willen worden. Wat betreft je inzetbaarheid verwachten we dat je in het draaiseizoen regelmatig beschikbaar bent. Molen de Hoop draait bijna elke zaterdagmiddag. De werkdagen en –tijden worden verder ingevuld in overleg met de molenaar.

Vacature Molengids
Ben jij vriendelijk en communicatief vaardig en lijkt het je leuk je enthousiasme over molens in het algemeen en De Hoop in het bijzonder over te dragen aan een heel divers publiek? Dan is de functie van molengids misschien iets voor jou!
De molengids ontvangt de bezoekers, vertelt ze in verband met de veiligheid eerst over de huisregels en neemt ze dan mee in het verhaal over de werking en de geschiedenis van De Hoop.
Hoe je de bezoekers – van jong tot oud – op een boeiende manier kunt rondleiden op de molen leer je tijdens de cursus Molengids. De cursus wordt jaarlijks georganiseerd door Erfgoedpartners, bestaat uit zes dagdelen en wordt gegeven door professionals op het gebied van het molenwezen en educatie. Als je alle zes bijeenkomsten hebt bijgewoond, ontvang je het officiële predicaat.

 

Kom eens langs, Jan vertelt graag over ‘zijn’ molen!

Werkwijze Vrijwilligersteams
Bij Het Groninger Landschap zijn de vrijwilligers verdeeld over meer dan 30 teams. Deze teams zijn zelfsturend. Dat betekent dat er veel ruimte is voor eigen initiatief. Als nieuwe vrijwilliger draai je eerst mee in het team om zo ervaring op te doen. Je wordt begeleid en voorzien van inhoudelijke informatie door één van de andere vrijwilligers uit het team. Natuurlijk kun je met vragen ook altijd terecht bij de medewerkers van Het Groninger Landschap.

De Hoop - Fotograaf Geert Job Sevink

Na verloop van tijd vind je het misschien leuk om zelf – binnen de kaders van en in overleg met Het Groninger Landschap – een activiteit te organiseren en inhoudelijk vorm te geven. Op die manier kan iedere vrijwilliger binnen zijn of haar eigen interessegebied bezig zijn en leuke activiteiten ontwikkelen. Zo dragen we met zijn allen bij aan het vergroten van kennis over en het genieten van erfgoed en natuur in het mooie Groninger landschap.

Wat vragen wij?
Wij zoeken mensen die graag iets willen betekenen voor hun woonomgeving. Die het werk van Het Groninger Landschap ondersteunen en het leuk vinden om mee te helpen onze visie en werkwijze uit te dragen. Ben je vriendelijk en praktisch ingesteld? Vind je het leuk om samen te werken met Jan en zo een bijdrage te leveren aan het in stand houden van Molen De Hoop? Ben je bereid scholing te volgen en deel te nemen aan de bijeenkomsten die horen bij het uitoefenen van je functie? En ben je bereid onze bedrijfskleding te dragen en er representatief uit te zien? Dan horen we graag van je!

De Hoop - Fotograaf Geert Job Sevink

Ik wil me aanmelden – en dan?
Als je geïnteresseerd bent, brengen wij je graag in contact met Jan Frankes. Na een kennismakingsgesprek kun je je aanmelden voor een proeftijd. Als de werkzaamheden je aanspreken, de sfeer in de molen je bevalt en de samenwerking met Jan goed verloopt, kun je een Overeenkomst Vrijwilligers ondertekenen. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het tekenen van de Gedragscode van Het Groninger Landschap maken hier onderdeel van uit. Overigens ben je in de proefperiode al verzekerd tijdens je werkzaamheden voor het Groninger Landschap en krijg je een reiskostenvergoeding.

 

De Hoop - Fotograaf Geert Job Sevink

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan contact op met:
Rieneke Harkema, Coördinator Vrijwilligers a.i., T 050 – 800 32 15
Marije van der Veen, Secretaresse Medewerkerszaken, T 050 – 800 32 03
Of mail naar: vrijwilliger@groningerlandschap.nl

 

Wil je meer lezen?

Klik hier voor meer informatie over molen De Hoop in Middelstum.

 

Rieneke en Marije. Foto Geert Job Sevink