Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doen

Bijna 400 vrijwilligers zijn actief bij Het Groninger Landschap. Stuk voor stuk bezielde natuur- en cultuurliefhebbers met hart voor het landschap. Zij organiseren bijvoorbeeld excursies, lezingen, tentoonstellingen, jeugdexcursies en helpen mee bij evenementen. Of ze zijn actief als gastgever in een van onze bezoekerscentra, fungeren als gids tijdens excursies en monitoren dier en plantensoorten in onze gebieden. Kortom, je vervult als vrijwilliger een onmisbare functie bij de dagelijkse gang van zaken naar het publiek toe.

Wat kun je doen?

Wij exploiteren een aantal bezoekerscentra en organiseren tal van activiteiten om het brede publiek te betrekken bij ons werk. Onze vrijwillige medewerkers werken met een grote mate van vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Ze bemensen bezoekerscentra, organiseren de activiteiten, verdelen de taken en ondersteunen de beheerders bij hun monitoringswerkzaamheden. Daarvoor maken ze jaarplannen en vragen budgetten aan. Deze werkwijze, op basis van een eigen bestuur, is uniek en geeft een extra dimensie aan het vrijwilligerswerk voor onze organisatie.

Het Groninger Landschap kan níet zonder vrijwilligers

Er is ook zoveel te doen!

Tegenprestatie

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: je krijgt bedrijfskleding en een onkostenvergoeding. Je ontvangt ons tijdschrift en jaarlijks organiseren we een actieve, inspirerend buitendag. Ben je enthousiast over het Groninger landschap dan is vrijwilliger worden echt iets voor jou!

Bekijk direct de vacatures voor vrijwilligers

Ook als er geen vacatures zijn kun je je aanmelden als vrijwilliger, samen kunnen we op zoek of er iets voor jou te doen is nu of in de toekomst! Bel of mail naar Siemie Zandvliet 050-3135901 info@groningerlandschap.nl

Westfries vindt rust in Groningen

“Hulpmolenaar zijn op De Lelie is een mooie combinatie van techniek, ouderwets vakmanschap, rust, sociale contacten en lekkere koekjes. Van druk Noord-Holland naar rustig en wijds Groningen: ultiem inburgeren met dank aan Het Groninger Landschap.”

Jacco Appel-van der Ende, 40, woont in Eenrum sinds eind 2013, hulpmolenaar op De Lelie sinds begin 2015.