Sporen van oorlog in Bourtange

Honden niet toegestaan
Op de kaart

Bourtange kent een rijk verleden. Niet alleen door Bommen Berend, maar ook het landschap aan de Duitse grens vertelt nu nog een historisch verhaal.
Wandel mee en geniet van het prachtige landschap, en zie de geschiedenis in het landschap onder leiding van een ervaren gids.
We gaan kijken naar restanten van een extra verdedigingslinie die bij Bourtange in 1796 is aangebracht vlakbij de Duitse grens.
Dit was om de overgang via de zandrug in het moeras beter te beschermen. Het moeras (Bourtanger moor) viel steeds vaker droog.
Tevens zijn een aantal schuttersputjes waar te nemen die daar in 1945 zijn gegraven. Wees van harte welkom en ontdek dit prachtig, rijke gebied!

Meld je aan voor deze activiteit

Deelname-informatie

De wandeling start aan de grens. Op onderstaande kaart is te zien waar je moet zijn. De groene autootjes geven aan waar je kunt parkeren. Klik op de kaart voor een grotere afbeelding Voor bezitters van een navigatiesysteem dat daar mee om kan gaan: NB 53.007227  OL 7.217491 Zorg voor goed schoeisel en warme en/of regenkleding is aan te raden. De wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten.

Kosten

Prijs voor beschermers

Volwassene Gratis
Kind tot 12 jaar Gratis

Prijs voor niet-beschermers

Volwassene Gratis
Kind tot 12 jaar Gratis
Datum