Word vrijwilliger bij
Het Groninger Landschap!

Help jij ons een handje mee?

Ben jij gepassioneerd over de natuur, het cultureel erfgoed en het behoud van ons prachtige Groninger landschap? Wil je graag je steentje bijdragen aan het onderhoud en de ontwikkeling van dit unieke gebied? Dan zijn wij op zoek naar jou! De vrijwilligers zijn onze ambassadeurs en vertegenwoordigen Het Groninger Landschap bij al onze activiteiten. Ze werken in zelfsturende teams, verdeeld over de hele provincie.

Wat kun je doen?

Als vrijwilliger bij Het Groninger Landschap kun je op verschillende manieren bijdragen. Word bijvoorbeeld rondleider of gastgever, help bij het inventariseren van planten en dieren, organiseer activiteiten voor de jeugd, of word groene buitenmedewerker. Maar ook schippers, chauffeurs, broodbakkers in onze molens of nieuwe leden voor ons Promotieteam kunnen we goed gebruiken! Tijdens een proefperiode kun je rustig uitzoeken wat jij leuk vindt!

Werkwijze vrijwilligersteams

Bij Het Groninger Landschap zijn er meer dan 30 teams van vrijwilligers. Deze teams hebben een grote mate van zelfstandigheid. Dit betekent dat er veel ruimte is voor eigen initiatief. Als je een nieuwe vrijwilliger bent, begin je met het meedraaien in een team samen met een ervaren collega. Je wordt ondersteund en voorzien van relevante informatie door een van de andere vrijwilligers in het team.

Natuurlijk kun je ook altijd bij medewerkers van Het Groninger Landschap terecht als je vragen hebt. Na verloop van tijd vind je het misschien leuk om zelf – binnen de richtlijnen en in overleg met Het Groninger Landschap – een activiteit of excursie te organiseren en inhoudelijk vorm te geven. Op deze manier kan elke vrijwilliger werken binnen zijn of haar eigen interessegebied en leuke activiteiten ontwikkelen. Zo dragen we allemaal bij aan het vergroten van kennis over en het genieten van natuur en erfgoed in het prachtige landschap van Groningen.

Wat vragen wij van jou?

Wij zijn op zoek naar mensen die graag een bijdrage willen leveren aan hun omgeving. Mensen die het werk van Het Groninger Landschap willen ondersteunen en het leuk vinden om onze visie en werkwijze te delen. Ben je vriendelijk, servicegericht en praktisch ingesteld? Vind je het leuk om samen met je collega-vrijwilligers bezoekers te ontvangen en te informeren? Ben je bereid om je te verdiepen in het gebied en de onderwerpen van de excursies? Sta je open voor scholing en deelname aan bijeenkomsten die horen bij het uitoefenen van deze functie? En ben je bereid om onze bedrijfskleding te dragen en er representatief uit te zien? Dan horen we graag van je!

Wat bieden we jou?

Bij ons krijg je als vrijwilliger de mogelijkheid om je vaardigheden in het vrijwilligerswerk te verbeteren door middel van cursussen. Ook word je uitgenodigd voor onze jaarlijkse medewerkersdag, en organiseren we informatieavonden en een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst. Tijdens je werkzaamheden voor Het Groninger Landschap ben je verzekerd, ontvang je werkkleding en krijg je een vergoeding voor reis- en onkosten. Ook word je automatisch Beschermer, en ontvang je bij dit gratis lidmaatschap ieder kwartaal ons magazine de Golden Raand. Bovendien biedt het vrijwilligerswerk je nieuwe kennis en de mogelijkheid om leuke contacten te leggen.

Hoe meld ik me aan?

Als je geïnteresseerd bent, brengen wij je graag in contact met het bestuur van het vrijwilligersteam. Na een kennismakingsgesprek met het bestuur kun je je aanmelden voor een proeftijd. Als de werkzaamheden je aanspreken, de sfeer in het team je bevalt en de samenwerking goed verloopt, kun je je bij het team aansluiten. Dan onderteken je een Overeenkomst Vrijwilligers. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het ondertekenen van de Gedragscode van Het Groninger Landschap maken deel uit van dit proces. Gedurdene de proefperiode ben je al verzekerd tijdens je werkzaamheden voor Het Groninger Landschap en krijg je een reiskostenvergoeding.

Heb je interesse of vragen?

Draag jij Het Groninger Landschap een warm hart toe? Heb je wat tijd over en lijkt het je leuk om in je eigen woonomgeving aan de slag te gaan? Bel dan naar:

Rieneke Harkema | coördinator vrijwilligers | 06 – 12447110 (afwezig op woensdag)
Marije van der Veen | medewerker vrijwilligers en HR | 06 – 23846656 (afwezig op vrijdag)

Of stuur een mail naar: vrijwilliger@groningerlandschap.nl. Vermeld in de mail je telefoonnummer, dan nemen we contact met je op. Houd ook je ongewenste mail in de gaten, onze mails komen soms in de spam terecht.

“Tijdens een proefperiode kun je rustig kijken wat jij leuk vindt.”