Contactgegevens

Adressen

Hoofdkantoor
Rijksstraatweg 333
9752 CG Haren
Klik hier voor routebeschrijving

Postadres
Stichting Het Groninger Landschap
Postbus 199
9750 AD Haren

Beschermers
Bankgegevens
  • Giften en donaties: NL 28 RABO 0373158939
  • Zakelijk: NL 09 RABO 0162251114
Kamer van Koophandel

41009551

Klachten en integriteitschendingen

Het kan zijn dat u over onze werkwijze of over andere zaken een klacht heeft. Wij willen dit graag weten, zodat we samen met u naar een oplossing kunnen zoeken. 

Veel gestelde vragen

Het Groninger Landschap kan niet alleen Groninger natuur, landschap en erfgoed beschermen. Hiervoor krijgt de organisatie steun van ruim 15.000 natuur- en erfgoedliefhebbers. Om de slagkracht van de organisatie te vergroten, werft Het Groninger Landschap actief Beschermers. Dit doen we middels:
  • Via onze bezoekerscentra, activiteiten en festivals
  • Via mailings waarvoor warme en koude adressen worden aangeschreven
  • Via eigen kanalen, zoals het kwartaalblad, website en sociale media.

Het Groninger Landschap onderhoudt haar eigen gebieden. Voor advies over eigen tuin- en erfonderhoud kun je contact opnemen met Landschapsbeheer Groningen.

Ja; onze konikpaarden, landgeiten, blaarkoppen of Schotse hooglanders onderhouden de natuurgebieden zonder andere dieren te verstoren. Je kunt ze tijdens een wandeling of fietstocht tegenkomen, loslopend of achter hekken. Hou altijd voldoende afstand (25 meter) en bied de dieren geen voer aan. Tijdens koude winters zorgen wij er voor dat de grazers voldoende te eten hebben.

Ons magazine Golden Raand wordt elk kwartaal aangeboden aan onze Beschermers. Benieuwd? Bestel een proefexemplaar! Wij sturen deze gratis naar je toe.
  • Golden Raand aanvragen

Ons rekeningnummer is NL 28 RABO 0373158939 (Rabobank)

Het Groninger Landschap organiseert het hele jaar door activiteiten en excursies voor jong en oud. Zowel Beschermers als niet-leden zijn welkom! Aanmelden, locaties, tijden en data staan omschreven in de activiteiten.

Lid worden van Het Groninger Landschap kan vanaf €2,50 per maand of €25,- per jaar. Met jouw bijdrage beschermen wij natuur, landschap en erfgoed in provincie Groningen. Je kunt je aanmelden als Beschermer via onderstaande link.

In onze gebieden wordt toezicht gehouden door buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s). Dit om eventuele overlast en verstoring aan te pakken en te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld voor het betreden van verboden terrein, of het los laten lopen van je hond een boete krijgen. Lees altijd onze terreinborden voor de daar geldende toegangsregels, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Adreswijzigingen kunnen doorgegeven worden bij onze ledenadministratie. Dit kan telefonisch of per mail:
  • 050 – 3135901
  • ledenadministratie@groningerlandschap.nl

Dronegebruik boven onze gebieden is niet toegestaan. Drones kunnen gemakkelijk de natuur en haar inwoners verstoren. Wanneer wij dronebeelden delen op de website of andere sociale kanalen, dan zijn de beelden altijd in opdracht van Het Groninger Landschap zelf gemaakt.

Ja, dat is mogelijk. Ook kan je onder bepaalde voorwaarden belastingvrij schenken.

Heb je iets in onze gebieden gezien wat niet zo lijkt te horen? Je kunt dit telefonisch 050-3135901 of per mail info@groningerlandschap.nl doorgeven. We zijn tijdens kantooruren bereikbaar. In de avond en weekenden wordt bij urgentie de telefoon doorgeschakeld naar de bereikbaarheidsdienst.

Op de meeste locaties mag je viervoeter aangelijnd mee. Er zijn plekken waar honden niet toegestaan zijn i.v.m. kwetsbare natuur of loslopend vee. Houd te alle tijden de terreinborden in de gaten. Honden zijn niet toegestaan bij de volgende wandelroutes: Dollard; Bourtange; Reitdiep; Westpolder kwelder en Noordpolderzijl kwelder.

Suggesties, opmerkingen en klachten kunnen telefonisch 050-3135901 of per mail info@groningerlandschap.nl doorgegeven worden. Wij reageren zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 10 werkdagen inhoudelijk op klachten.

Contactformulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Help mee

Word vrijwilliger

Word bedrijfsvriend

Over de stichting

Onze werkwijze

Over ons