Wandeling Polder Breebaart

Wandeling Polder Breebaart

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

In polder Breebaart bloeit volop nieuw leven.

Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Deze wandeling gaat door de polder Breebaart naar de zeedijk, waarbij een stuk over de zeedijk wordt gelopen terug naar het bezoekerscentrum. Onderweg vertelt de gids graag over het rijke verleden van het Reiderland, het ontstaan van de Dollard en later polder Breebaart.
In de polder Breebaart is het volop voorjaar en leven op alle fronten.
Op veel plekken hebben diverse watervogels en steltlopers hun nesten gebouwd.Daar waar de eieren al zijn uitgekomen, vliegen de ouders af en aan om de gulzige snavels van hun jongen vol te stoppen.
Het water in de polder zit vol met stekelbaars en glasaal, die onderweg zijn van het zoute zeewater naar de zoete binnenwateren. De stekelbaars plant zich daar voort en de glasaal groeit op tot volwassen paling.
Op de zeedijk aangekomen, waar de zeehondenkijkwand staat opgesteld, kunnen we een kijkje nemen of er zeehonden zijn te bespeuren.
Verderop is aan de zeedijk te zien waar ooit een sluizencomplex is gebouwd vanwege een te graven kanaal. Dit project is de aanleiding geweest voor het ontstaan van polder Breebaart. Als we verder lopen komen we langs de kwelder en arriveren we bij de bunkers uit WO2 waar nog e.e.a. wordt verteld over de toenmalige functie van deze bouwwerken.