Collages Magrieta van der Werff

Kom kijken naar de bijzondere collages van Magrieta van der Werff

do 01 februari 2024 - do 29 februari 2024 00:00 - 00:00
Bezoekerscentrum Reitdiep Wolddijk 103, Groningen
Honden niet toegestaan
Op de kaart

Magrieta van der Werff (1961, woonachtig in Groningen) studeerde rechten en vervulde jarenlang staf- en adviesfuncties tot het leven haar onaangenaam verraste en ze besloot het roer om te gooien. Ze pakte haar koffer en reisde door o.a. Indonesië en Iran, waar ze geïnspireerd raakte door de gastvrijheid en onderlinge verbondenheid tussen mensen.

Na de periode van reizen begint ze met het maken van collages en eind 2017 heeft zij haar eerste expositie in het MOW in Bellingwolde.
Aanleiding voor de collages zijn de beeldelementen uit analoge drukwerken die Magrieta aanspreken door hun kleur, vorm of beweging. De kunstenaar zoekt, gestuurd vanuit intuïtie, naar verbinding tussen de losse delen en gelaagdheid in het totale plaatje. Op een speelse manier doet dit zoeken een appèl op het probleemoplossend vermogen en fantasie, waaruit nieuwe betekenissen en verbanden ontstaan. Pas achteraf krijgen de werken een titel, die kan refereren aan een beeldelement, een psychologisch thema, actuele gebeurtenis of doodnuchter iets aangeeft over de kleurstelling.
Alle werken die in het Bezoekerscentrum Reitdiep hangen zijn de originele collages en zijn te koop.

website: www.vanderwerff.exto.nl.