expositie Klaas Feringa

expositie Klaas Feringa

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Klaas Feringa toont deze zomer fraaie aquarellen van en in het Oldambt mét een exotisch uitstapje, tijdens zijn allereerste expositie.

Datum: Op eigen gelegenheid
Exposities
Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Klaas Harm Feringa werd geboren in 1957 in Nieuwe Pekela. In zijn jeugd tekende hij al graag en niet onverdienstelijk, meestal pentekeningen. Maar zoals dat vaak gaat, wanneer eenmaal het werk steeds meer aandacht vraagt, geraakt een hobby op de achtergrond, zo ook bij Klaas. Na een carrière in de gezondheidszorg, kwam hij om gezondheidsredenen thuis te zitten. Door zijn fysieke beperkingen is hij veel aan huis gekluisterd. Een goede reden om zijn hobby weer op te pakken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Al snel bleek dat hij het tekenen niet was verleerd. Hij stapte over op werken met aquarel potloden en aquarel verf. Werkend met kwasten van normaal formaat tot de dunst mogelijke kwastjes leefde hij zich uit en ontwikkelde zich snel. Zonder ooit les te hebben gehad, maakt hij nu fraaie aquarellen en aquareltekeningen. Een passie, die hem vooral veel plezier en ontspanning geeft. Zijn inspiratie haalt hij voornamelijk uit zijn geliefde tuin. De bloemen en vogels aldaar vormen vaak het onderwerp van zijn werk. Ook een aantal fraaie aquarellen ven het landschap van het Oldambt, stillevens en paarden zijn gewilde onderwerpen. En af en toe eens een uitstapje naar een meer exotisch onderwerp zoals zebra’s, leeuwen of olifanten.
Inmiddels alweer ruim twee jaar woonachtig in Midwolda. Is hij erg trots om zijn eerste expositie te mogen houden in Het Koetshuis, gelegen bij de Ennemaborg te Midwolda.
Op Facebook: Klaas Feringa Aquarel

Kennis maken?

Kennis maken met Het Groninger Landschap? Lees ons kwartaalblad Golden Raand.
Vraag ‘m nu gratis aan!


Bestel gratis