Ontdek het Reitdiep aan boord van de historische garnalenkotter ZK4

Ontdek het Reitdiep aan boord van de historische garnalenkotter ZK4

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Het Visserijmuseum in Zoutkamp, Museum aan de A (de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum) en Het Groninger Landschap organiseren van juji t/m september weer een aantal bijzondere dagtochten over het Reitdiep waarin cultuur, historie en natuur worden gecombineerd. Het Reitdiepgebied behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. De sterk meanderende Hunze (nu Reitdiep) verbond ooit Groningen met de zee. Niet voor niets was dit gebied vaak onderwerp in de werken van het Groninger kunstenaarscollectief De Ploeg. Op zaterdag vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen, op zondag van Groningen naar Zoutkamp. Een taxi brengt u terug naar uw opstapplaats. De tocht kost inclusief koffie/thee, lunch en taxivervoer € 65 per persoon, aanmelden kan via zk4@noordelijkscheepvaartmuseum.nl

 

De Beurtvaart
Tijdens de vaart op de historische garnalenkotter brengt een bevlogen gids van Het Groninger Landschap de verhalen van het unieke Reitdiepgebied tot leven. Bij ‘Garnwerd aan Zee’ met terras aan het idyllische Reitdiep staat ’s middags een smakelijke lunch klaar. Voorafgaand of na de lunch leidt een wandeling door het historisch dorpshart de deelnemers langs de vele monumenten van het wierdendorp.

 

Museumbezoek
Aan het begin en eind van de dag kunt u een bezoek aan het Visserijmuseum in Zoutkamp en het Museum aan de A (Noordelijk Scheepvaartmuseum) in Groningen brengen.

 

Vaarschema: Zoutkamp-Groningen (08.45-17.15u)
zaterdag 16 juli
zaterdag 13 augustus
zaterdag 10 september – uitverkocht
zaterdag 24 september

 

Vaarschema: Groningen-Zoutkamp (09.00-17.45u)
Zondag 17 juli
Zondag 14 augustus
Zondag 11 september – uitverkocht
Zondag 25 september

 

Prijs en aanmelden
Prijs: € 65,00 per persoon (inclusief koffie/thee, lunch en taxivervoer)
Aanmelden kan per e-mail: zk4@noordelijkscheepvaartmuseum.nl
Kijk voor meer informatie op www.visserijmuseum.com/activiteiten

Datum: Op eigen gelegenheid
Visserijmuseum Zoutkamp
Reitdiepskade 11, Zoutkamp
Vaarexcursie
Er-op-uit
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit