Ontdek het Reitdiep aan boord van de historische garnalenkotter ZK4 – uitverkocht

Een exclusieve dagtocht over het Reitdiep. Vaar mee van Groningen naar Zoutkamp.

wo 01 mei 2024 - za 31 augustus 2024 09:00 - 17:00
Douwe Egberts café Brugstraat 28, Groningen
Honden niet toegestaan
Op de kaart

Aanmelden is niet meer mogelijk!

Dagtocht over het Reitdiep op de ZK4

Het Visserijmuseum in Zoutkamp, Museum aan de A (de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum) en Het Groninger Landschap organiseren van mei t/m september weer een aantal bijzondere dagtochten over het Reitdiep waarin cultuur, historie en natuur worden gecombineerd. Het Reitdiepgebied behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. De sterk meanderende Hunze (nu Reitdiep) verbond ooit Groningen met de zee. Niet voor niets was dit gebied vaak onderwerp in de werken van het Groninger kunstenaarscollectief De Ploeg. Op zaterdag vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen, op zondag van Groningen naar Zoutkamp. Een taxi brengt je terug naar je opstapplaats.

Vaardata

De vaardata van Zoutkamp naar Groningen op zaterdag zijn 6 en 20 juli en 28 september.
De vaardata van Groningen naar Zoutkamp op zondag zijn allen volgeboekt.

De dagtocht is van 9.15 – 17.30 uur en kost per persoon € 75,- inclusief koffie/thee en lunch. Beschermers van Het Groninger Landschap en VRIENDEN VAN Museum aan de A krijgen korting en betalen € 65,- per persoon (maximaal 2 personen). Beschermers kunnen zich aanmelden o.v.v. het nummer van de beschermerspas.

Het unieke Reitdiepgebied

Tijdens de tocht brengt de gids van Het Groninger Landschap de verhalen van het unieke Reitdiepgebied tot leven. Bij 'Garnwerd aan Zee' met terras aan het idyllische Reitdiep staat ’s middags een smakelijke lunch klaar. Voorafgaand of na de lunch wandelen de deelnemers met een gids door het historische dorpshart en langs de vele monumenten van het wierdendorp.