Groningen

Jeugdeducatiefonds

43% van € 100.000,00
12 donaties
nog € 57.000,00 nodig

Help mee met het Jeugdeducatiefonds

We hebben een missie: de Groninger jeugd laten zien en ervaren hoe mooi en belangrijk de natuur is. Dit doen we via natuurlessen op basisscholen, onze vier jeugdfestivals en educatieprogramma’s bij onze bezoekerscentra. Jeugdervaringen in de natuur vormen een levenslange bron van inspiratie. Eén op de drie Groninger basisscholen maakt al van ons aanbod gebruik. Om ons jeugdaanbod voor de toekomst veilig te stellen, lanceerden we een
jeugdeducatiefonds.

Natuurles

Sinds 2010 geeft Het Groninger Landschap natuurlessen op basisscholen om kinderen te enthousiasmeren voor natuur en landschap in de provincie Groningen. Tevens ontvangen medewerkers schoolklassen in bezoekerscentra, verzorgen lessen op basisscholen en organiseren jeugdfestivals in de buitenlucht. De lessen op school gaan over vogels en zoogdieren en richten zich op de groepen 6, 7 en 8. Eén op de drie basisscholen in Groningen maken gebruik van dit (gratis) aanbod.

Toekomst natuureducatie

Voor de lessen op basisscholen, de lessen in onze bezoekerscentra en de organisatie van de festivals steunt Het Groninger Landschap grotendeels op vrijwilligers. Mede dankzij hun enthousiasme hebben we natuureducatie kunnen aanbieden. Maar om dit te kunnen blijven verzorgen is geld nodig. Het Jeugdeducatiefonds moet ervoor zorgen dat dit werk mogelijk blijft.

“Met jouw steun
blijven wij zorg dragen voor natuureducatie in Groningen”

Groningen

Wij helpen al mee!

Ja, ik help graag mee!