Hunzezone, Groningen

Steun het Thies Dijkhuisfonds

535 helpen mee

Ter nagedachtenis aan Thies Dijkhuis (1946-2019) en om zijn levenswerk voort te zetten, heeft Het Groninger Landschap het Thies Dijkhuisfonds in het leven geroepen. Alle bijdragen aan dit fonds worden volledig gebruikt voor de instandhouding van de boerderij, het beheer van de Hunzezone en het verdere herstel van de Hunze in de stad Groningen.

Een groene oase

In maart 2019 overleed Thies Dijkhuis, de laatste boer van Euvelgunne. Zijn leven lang woonde hij op de boerderij Euvelgunnerheem in Euvelgunne, aan de oude bedding van de Hunze. Samen met broer Teun en zus Fré heeft hij zich ingezet om de Hunzezone te behouden tegen de oprukkende stad. Nu vormen zijn boerderij en het omliggende land een oase te midden van stedelijke bebouwing en bedrijvigheid.

Levenswerk Thies

In maart 2019 overleed Thies Dijkhuis, de laatste boer van Euvelgunne. Zijn leven lang woonde hij op de boerderij Euvelgunnerheem in Euvelgunne, aan de oude bedding van de Hunze. Samen met broer Teun en zus Fré heeft hij zich ingezet om de Hunzezone te behouden tegen de oprukkende stad. Nu vormen zijn boerderij en het omliggende land een oase te midden van stedelijke bebouwing en bedrijvigheid. Filmmaker Tom Tieman maakte in 2017 met ‘De laatste boer van Euvelgunne’ een prijswinnend portret van Thies Dijkshuis.

Met uw steun
houden we ook boerderij Euvelgunnerheem in stand”

Hondsrug & Hunzedal

Wij helpen al mee!

Anoniem € 100,00
Arjen Nolles € 50,00
Harrie Miedema € 100,00