Crowdfunding: Thies Dijkhuisfonds

Doneer nu aan het Thies Dijkhuisfonds

help mee

Behoud en herstel van de Hunze in de stad

Ter nagedachtenis aan Thies Dijkhuis (1946-2019) en om zijn levenswerk voort te zetten, heeft Het Groninger Landschap het Thies Dijkhuisfonds in het leven geroepen. Alle bijdragen aan dit fonds worden volledig gebruikt voor de instandhouding van de boerderij, het beheer van de Hunzezone en het verdere herstel van de Hunze in de stad Groningen.

Wij helpen al...

Kajé Knol€ 50,00
Anoniem€ 1.000,00
Hadewych Appeldorn€ 50,00
smit€ 50,00
Anoniem€ 50,00
Kees Reyne€ 50,00
Hans Mesker€ 50,00
Piet Zuidhof€ 25,00
Anoniem€ 100,00
Bekijk meer
Bekijk minder
Crowdfunding

Een groene oase tussen alle bedrijvigheid

In maart 2019 overleed Thies Dijkhuis, de laatste boer van Euvelgunne. Zijn leven lang woonde hij op de boerderij Euvelgunnerheem in Euvelgunne, aan de oude bedding van de Hunze. Samen met broer Teun en zus Fré heeft hij zich ingezet om de Hunzezone te behouden tegen de oprukkende stad. Nu vormen zijn boerderij en het omliggende land een oase te midden van stedelijke bebouwing en bedrijvigheid.

Levenswerk van Thies

Thies Dijkhuis was enorm trots op dit levenswerk en kon als geen ander genieten van zijn zwartbonte koeien en Groninger blaarkoppen in de Hunzezone. Uiteindelijk kreeg hij voor zijn inspanningen erkenning van de gemeente Groningen in de vorm van de erepenning van de stad. Wij zetten ons met hart en ziel in om het levenswerk van Thies Dijkhuis voort te zetten

Met uw steun

houden we ook boerderij Euvelgunnerheem in stand

Ja, ik help mee het levenswerk van Thies voort te zetten

U krijgt een bevestiging per e-mail van uw gift. Hierbij geeft u ons toestemming om gebruik te maken van uw contactgegevens voor toekomstige acties. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Ik doneer hierbij:

Ik wens graag anoniem een bedrag over te maken. Mijn naam wordt niet zichtbaar op de website geplaatst.