Jeugdboswachter

Word jij jeugdboswachter bij Het Groninger Landschap?

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar, ben je graag buiten, hou je van natuur én wil je ons een handje helpen? Dan kun jij bij ons jeugdboswachter worden. Als jeugdboswachter ben jij de extra ogen en oren van onze boswachters. Je helpt mee met tellen van vogels, aflezen van waterstanden, controleren van onze borden en wandelpaden, speuren naar beversporen of toezicht houden op koeien, paarden en geiten die onze gebieden rondlopen.

Wat ga je doen?

Samen met de boswachter van het gebied ga je kijken welke taken jou het leukst lijken. Het is belangrijk dat je dichtbij één van onze gebieden woont. We proberen per gebied twee jeugdboswachters te vinden zodat jullie samen veilig op pad kunnen, en het ook nog eens gezellig is! Als je begint krijg je van ons herkenbare kleding en een naambordje, zo kan iedereen zien dat jij onze jeugdboswachter bent.

Eens per jaar organiseren we een uitje. Je ontmoet dan jouw collega-jeugdboswachters tijdens een gezellige dag. Daarnaast kun je als jeugdboswachter ook helpen bij de festivals van Het Groninger Landschap.

Ben je enthousiast?

Als je geïnteresseerd bent, neem dan snel contact op met de afdeling Publiek & Relatie door een mail te sturen naar communicatie@groningerlandschap.nl of  te bellen naar ons kantoor: 050-3135901.

“Je hebt je eigen natuurgebied onder je hoede…en bent de extra paar ogen en oren van de boswachter!”