Lesprogramma Ontdek het landschap

Beschikbaar: het gehele jaar

Geschikt voor: groep 7 en 8

Beschikbaar op: Op aanvraag
Geschikt voor: Groep 7 en Groep 8
Bezoekerscentrum Reitdiep Wolddijk, Groningen
Deel dit lesprogramma

Wat zien we hier in het landschap en hoe is dat zo geworden? De leerlingen gaan in groepjes actief op zoek naar antwoorden.

De leerlingen krijgen uitleg over verschillende landschapselementen en gaan vervolgens in groepjes actief op zoek naar deze elementen d.m.v. van gevarieerde opdrachten.

Ze luisteren naar het verhaal over de invloed van de zee op onze Groninger kustlijn en de veranderingen in de loop van de rivier de Hunze door de eeuwen heen. Wat heeft dit betekend voor het ontstaan van het huidige landschap? Door met elkaar te overleggen, proberen ze bijvoorbeeld een aantal kaarten van deze omgeving op (tijd)volgorde te leggen.

Vervolgens gaan ze met een vragenlijst het veld in en worden hierdoor o.a. attent gemaakt op een aantal opvallende landschapselementen in de omgeving van het bezoekerscentrum. Het mooiste, opvallendste of bijzonderste element mag natuurlijk op de foto.

Informatie aanvragen

    *Verplichte velden

    Het formulier is succesvol verzonden. Wil je nog een aanvraag indienen voor een lesprogramma. Klik dan hier om terug te gaan naar het overzicht met de andere lesprogramma's op deze locatie.