Jeugdboswachters

Jeugdboswachters gezocht!

Ben jij tussen de 12 en de 18 jaar, ben je graag buiten, hou je van de natuur en wil je ons helpen? Dan kan je bij ons jeugdboswachter worden. Jeugdboswachters zijn de extra ogen en oren van onze boswachters.

 

15/6/2023: tot en met de zomer hebben wij een stop op het aannemen van nieuwe jeugdboswachters.

Wat ga je doen?

Jeugdboswachters helpen mee met tellen van vogels en dieren, aflezen van de waterstanden, controleren van bebording en wandelpaden, speuren naar beversporen of toezicht houden op koeien, paarden en geiten die in onze gebieden rondlopen. Samen met de boswachter ga je op zoek naar de taak die jou het leukste lijkt. Het is belangrijk dat je dicht in de buurt van onze gebieden woont en het liefst zien we twee jeugdboswachters voor één gebied. Dit is wel zo leuk en bovendien een stuk veiliger. Je krijgt herkenbare kleding en een naamplaatje zodat iedereen kan zien dat je jeugdboswachter bent.

Elk jaar hebben we in de meivakantie een jeugdboswachtersuitje waar je je collega’s leert kennen. Daarnaast kan je als jeugdboswachter helpen bij de festivals van Het Groninger Landschap.

Lijkt het je leuk?

Als je geïnteresseerd bent, neem dan gauw contact op met de afdeling Publiek & Relatie door een mail te sturen naar communicatie@groningerlandschap.nl of bel via het centrale nummer 050-313 59 01

Je hebt je eigen natuurgebied onder je hoede

en bent de extra paar ogen en oren van de boswachter!