Vrijwilligers

Word vrijwilliger bij Het Groninger Landschap

Het beschermen van landschap, natuur en erfgoed in de provincie Groningen, dat is wat Het Groninger Landschap doet, dat is waar wij ons sterk voor maken. We zijn altijd op zoek naar ondersteuning, want zonder jouw inzet kunnen wij ons belangrijke werk niet doen!

Help mee en word vrijwilliger bij Het Groninger Landschap!

De vrijwilligers zijn onze ambassadeurs en vertegenwoordigen Het Groninger Landschap bij alle activiteiten. Ze zijn georganiseerd in zelfsturende teams, verspreid over de hele provincie.

Wat doen onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers zijn rondleider of gastgever, ze monitoren flora en fauna of werken in het veld als groene buitenmedewerker. Anderen zijn molenaar of molengids, doen onderhoudsklusjes, maken deel uit van het Promotieteam of bakken brood en koekjes in een molen. Ook zijn er schippers, chauffeurs en buitengewoon opsporingsambtenaren. Tevens bieden wij verschillende bestuursfuncties aan. En wil je binnen een team meehelpen met de PR? Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Wat bieden we jou?

Aan al onze vrijwillig medewerkers bieden wij mogelijkheden om cursussen te volgen die je verder brengen in je vrijwilligerswerk. Iedereen wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse medewerkersdag. Ook organiseren we een nieuwjaarsbijeenkomst en informatieavonden. Tijdens je werkzaamheden voor Het Groninger Landschap ben je verzekerd. Ook krijg je werkkleding, een reiskostenvergoeding en een onkostenvergoeding. Bij je gratis lidmaatschap als Beschermer ontvang je elk kwartaal ons magazine de Golden Raand. En natuurlijk levert het je nieuwe kennis op en heel veel leuke contacten!

Algemene vacatures

Gehele provincie Promotieteam promotiemedewerkers
Bourtange Team Bourtange gids, medewerker educatie
Midwolda Team Ennemaborg gids, medewerker educatie, gastgever
Noorderhoogebrug Team Reitdiep medewerker educatie, budgetbeheerder en gidsen
Pieterburen Team Waddenkust gastgevers en gidsen
Fivelgebied Team Fivel gidsen
Hunzedal Team Hunzedal  Gidsen, vrijwilligers jeugdeducatie, communicatie
Dollardgebied Team Dollard Gidsen, vrijwilligers jeugdactiviteiten

Vacatures op onze molens

Eenrum De Lelie bakker, molengids, communicatie
Ten Boer Widde Meuln molenaar, molengids, communicatie
Zuurdijk De Zwaluw molenaar, molengids
Middelstum De Hoop molenaar, molengids en extra handen
Spijk Ceres molengids
collega's tuin De Vennen Rieneke en Marije. Foto Geert Job Sevink

Draag jij Het Groninger Landschap een warm hart toe? Heb je wat tijd over en lijkt het je leuk om in je eigen woonomgeving aan de slag te gaan?

Rieneke Harkema – coördinator vrijwilligers
T 050 – 800 32 15
Marije van der Veen – medewerker vrijwilligers en HR
T 050 – 800 32 03

Of mail naar: vrijwilliger@groningerlandschap.nl. Vermeld in de mail je telefoonnummer, dan nemen we contact met je op. Houd tevens je spam-inbox in de gaten, onze mails komen af en toe in de spam terecht.

Het Groninger Landschap kan níet zonder vrijwilligers

Er is ook zoveel te doen!