Zeven-sloten-tegelijk-pad

Zeven-sloten-tegelijk-pad

In het Reitdiep ligt een bijzonder beleefpad: Zeven-sloten-tegelijk-pad.

Dit beleefpad passeert zeven sloten met spannende bruggetjes, slingertouwen en een trekpontje. Een ideale manier voor kinderen om in contact te komen met de natuur van het Reitdiepgebied.

Het pad kruist ook de bedding van de oude Hunze. Hier verwijst een houten schip naar het verleden toen deze rivier Groningen met de zee verbond. Het beleefpad is een prachtige aanvulling op de nieuwe expositie in het bezoekerscentrum over weidevogels en de Hunze.

Geniet met je laarzen of blote voeten van 1 kilometer gras, modder, water, zon en regen.

Je kunt het zelf zo spannend maken als je wilt: afhankelijk van het weer en de waterstand kan het pad zelf op sommige plekken heel modderig en nat zijn. Daarnaast kun je kiezen: ga je wel over de hindernis of loop je er liever langs? Ons advies voor de avonturiers: trek oude kleren of zwemkleding aan en neem bij voorkeur extra kleren mee, zodat je je helemaal over kunt geven aan de natuur en/of de andere spannende onderdelen van het pad!

Het Zeven-sloten-tegelijk-pad is niet geschikt voor buggy’s, kinderwagens en rolstoelen. Driewielbuggy’s voor ruig terrein kunnen wel, maar niet als de grondwaterstand hoog is. Honden zijn niet toegestaan, blindengeleidehonden wel.

De route is ongeveer 1 kilometer lang. Reken op ongeveer 1 uur als er kinderen bij zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van het weer en jullie eigen tempo. Combineer het pad met een bezoek aan onze expositie, iets lekkers op ons terras of speel binnen het Reitdiepkwartet.

Locatie: Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk 103, 9738 AD Groningen (Noorderhoogebrug)

Openingstijden: Het Zeven-sloten-tegelijk-pad is alle dagen toegankelijk.

Betreden is op eigen risico en kinderen dienen altijd onder begeleiding te zijn van een volwassene!