Natuur op TV

Of het nu regent of de zon schijnt, soms is het gewoon heerlijk om binnenshuis van de natuur te genieten. Ik heb een selectie prachtige natuurseries en documentaires voor je samengesteld.

Ontdek de natuur met de mooiste natuurseries!

Silence of the tides – 2Doc (90 min)

Een absolute aanrader voor natuur- en waddenliefhebbers. Zinderende zonsondergangen, geweldige onderwaterbeelden, een fanfare op een boerenkar: de film toont een veelzijdig beeld van het Waddengebied.

Bekijk Silence of the Tides

Biggest Little Farm Netflix (90 min)

Filmmaker John en zijn vrouw Molly transformeren een dor stuk land in een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem. Een hartverwarmende documentaire over het plattelandsleven.

Kijk Biggest Little Farm

Waterbear Network

WaterBear Network, de groene tegenhanger van Netflix, biedt gratis natuurdocumentaires. Na het kijken kun je zelf actie ondernemen voor een duurzame wereld.

Ontdek WaterBear Network

Parels van Het Groninger Landschap
85 jarig Jubileum (5-7 min per film)

Geniet van korte films (5-7 min) ter ere van ons 85-jarig jubileum! Inhaleer de pracht van verschillende Groningse natuurgebieden.

Bekijk de Parels

Ruben Smit Productions -Natuurdocumentaires van Nederlandse Bodem

Prachtige natuurdocumentaires en films van Nederlandse bodem. Ruben Smit neemt ons mee naar de mooiste natuur in Nederland.

Bekijk het overzicht van zijn producties hier (veel wordt uitgezonden via NPO start)

A Plastic Ocean – Netflix (100 min)

Een confronterende, doch prachtige documentaire over onze oceanen en hoe deze vervuild worden door plastic afval.
Na het kijken van deze beelden verandert je kijk op de wereld en plastic (nog meer).

Bekijk A plastic ocean

De Otter, een Legende keert terug – NPO start (48 min)

Unieke beelden van de otter die terugkeert naar Nederland. Een aanrader, en het leuke is dat veel beelden in de provincie en stad Groningen zijn opgenomen!

Bekijk de legende

A Life on Our Planet – Netflix (83 min)

Op zijn 94e bracht Sir David Attenborough misschien wel zijn belangrijkste film ooit uit. Een persoonlijk verhaal waarin hij vertelt hoe het er met onze natuur voor staat. Een indrukwekkend levensverhaal en een echte MUST-SEE!

Bekijk A Life on our Planet

Farm Rebellion – Disney+ (6 afleveringen van 50 min)

Benedikt Bösel en zijn jonge team maken zich sterk voor een nieuwe vorm van landbouw.

Bekijk Farm Rebellion

Kiss the Ground – Netflix (85 min)

Wetenschappers en betrokken beroemdheden laten zien hoe de grond van de aarde de sleutel kan zijn in de strijd tegen klimaatverandering en voor het behoud van de planeet.

Bekijk Kiss the Ground

Life in Colour Netflix (3 afleveringen van 50 min)

De legendarische David Attentborough blijft je verrassen. In deze serie van 3 afleveringen zie je welke functie kleur heeft voor de natuur en haar inwoners, en hoe de ontwikkeling van kleur blijft veranderen. Met speciale camera’s kruip je in de huid van de dieren!

Bekijk Life in Colour

artikel door

Anna Bronsveld
Online marketing en communicatie

Als ik al de televisie aanzet, dompel ik me het liefste onder in de mooiste natuurbeelden en inspirerende documentaires. De bovengenoemde titels kan ik allen van harte persoonlijk aanbevelen. Veel kijkplezier!

Samen maken we het verschil

Groningen is prachtig! Wij blijven ons inzetten voor het behoud en de ontwikkeling van alle natuurgebieden, zodat Groningers van nu én de toekomst kunnen blijven genieten van Groninger natuur. Ook jouw steun is hard nodig. Word daarom Beschermer en maak voor maar € 2,50 per maand het verschil voor het prachtige landschap bij u in de buurt.