Trekkershutten

Vier duurzame trekkershutten onder aan de Dollarddijk bij Finsterwolde

Het Groninger Landschap beheert vier trekkershutten in de Carel Coenraadpolder. De hutten zijn onderdeel van het ‘Kiek over Diek’-project van de Provincie Groningen.

Een overnachting in een van deze hutten voegt een extra dimensie toe aan je bezoek aan de Waddenkust. Ze zijn ook strategisch geplaatst aan de dijk in de Carel Coenraadpolder, tegenover het zogenaamde Ambonezenbosje in Finsterwolde.

Deze hutten zijn gecertificeerd door Stichting De Groene Koepel en zijn gebouwd met duurzaamheid in gedachten, met veelvuldig gebruik van hout. De Groene Koepel heeft als missie om ‘groene verblijfsaccommodaties’ te bevorderen, wat in lijn ligt met de huidige trends in de recreatiemarkt.

Het Ambonenzenbosje

Zo’n vijf kilometer ten westen van Nieuwe Statenzijl, vlak achter de zeedijk ligt een opvallend landschapselement dat om nadere toelichting vraagt. Dit gemengde bosje van 2,5 hectare groot was ooit de plek waar barakken voor de slikwerkers gebouwd werden. Deze harde werkers werden in 1945 opgevolgd door geïnterneerde NSB-ers. Tijdens WOII was tot 1945 Batterie Dollard-Süd hier gevestigd, samen met Batterie Termunten onderdeel van een keten van luchtafweer van Emden. Later vinden Ambonezen er onderdak en wordt het plekje ‘Ambonezenbosje’ genoemd.

Contact en openingstijden

De trekkershutten zijn te reserveren via: www.trekkershutten.nl

Voor vragen over de trekkershutten kunt u, tijdens kantoortijden, contact opnemen met Het Groninger Landschap

Op de kaart