Vogelkijkhut Kiekhörn

Vanuit onze Vogelkijkhut Kiekhörn heb je een mooi uitzicht op de Westerbroekstermadepolder. Dit natuurgebied ligt in het stroomgebied van de Hunze, de rivier die ooit van Drenthe naar de Waddenzee stroomde. Vroeger stonden de oevers van de omliggende graslanden vaak onder water. Het Zuidlaardermeer en de Hunze traden namelijk regelmatig buiten hun oevers en een groot gedeelte van het land was dan drassig en moerassig.

Bewoners van de Westerbroekstermadepolder

Vanuit de Kiekhörn heb je een mooi zicht op watervogels, steltlopers en weidevogels die hier van tijd tot tijd komen. De polder is ’s winters erg geliefd bij eendensoorten, zoals de pijlstaart, wintertalingen de slobeend. Ook de grote zilverreiger en de blauwe kiekendief zijn hier te spotten. En heb je geluk, dan kun je ’s zomers de gele kwikstaart zien.

Samen houden we Groningen mooi

Groningen is prachtig! Wij blijven ons inzetten voor het behoud en de ontwikkeling van natuur, zodat Groningers van nu én de toekomst ervan kunnen blijven genieten. Ook jouw steun is hard nodig. Word daarom Beschermer, dat kan al voor slechts € 2,50 per maand.

Bezoekersinformatie

Deze polder kun je alleen per fiets of te voet bereiken. Vanuit Haren fietst u over het fietspad Polderpad langs de Dr. E.H. Ebelsweg, richting Waterhuizen. Voor de brug buigt het fietspad rechtsaf en fiets je langs het spoor. Na ongeveer drie kilometer bereik je het pad naar de kijkhut.

Contact
050-3135901
info@groningerlandschap.nl

Op de kaart