Verhaal van Jan en Henri

Jan en Henri steunen het werk van Het Groninger Landschap.

Jan en Henri uit Westerlee zijn trots op hun prachtige tuin in Westerlee, die ze al jaren met veel zorg onderhouden. Ze kiezen er voor om hun huis en tuin na hun overlijden na te laten aan Het Groninger Landschap. Wij zijn vereerd om hun groene parel te mogen behouden.

Het Groninger Landschap is onmisbaar in de bescherming van natuur in Groningen.

“Wij hebben Het Groninger Landschap opgenomen in ons testament omdat we op zoek waren naar een partij die onze tuin wil beschermen, ook als we er niet meer zijn. Al jaren dragen we zorg voor onze natuurlijke tuin van 8.000m2 in Westerlee, onder Winschoten. We onderhouden de tuin op een natuurvriendelijke manier en vinden het belangrijk dat een breed scala aan inheemse flora en fauna hier hun toevlucht vindt. Na uitgebreid contact en meerdere bezoeken hebben we afspraken gemaakt met Het Groninger Landschap. Als erfgenaam nemen zij de tuin en ons huis over als wij er niet meer zijn. Dit geeft ons een gerust gevoel voor de toekomst. Het Groninger Landschap zal de tuin op een natuurlijke wijze voortzetten, een keuze waar wij mee hebben ingestemd.”

Wat wij door willen geven aan Groningen

“Tuinieren kan heel goed op een natuurlijke manier. Je hebt helemaal geen gif nodig om een gezonde tuin te creëren. Als je maar genoeg variatie in je tuin aanbrengt ontstaat er vanzelf een mooi evenwicht, waarin flora elkaar versterkt en vogels en andere dieren hun weg vinden. Tuurlijk hebben wij ook weleens last van de buxusmot. Maar voor je het weet heeft een meesje ze al weer als lekker tussendoortje ontdekt en is de buxus gered.”

Wil je eens een kijkje nemen in de tuin van Jan en Henri? Kijk op hun site voor de openingstijden: Jan Wilde een Tuin.

De tuin is prachtig ingericht met smaakvolle kunstobjecten en afwisselende natuur.

“En vrees niet, ook met een kleine tuin kun je door genoeg variatie in planten aan te brengen een mooi evenwicht creëren.”

Ook praten over je nalatenschap?

Wil jij ook het gesprek aangaan over jouw nalatenschap? Overweeg je bijvoorbeeld om een geldbedrag op te nemen in je testament of ben je benieuwd naar de verschillende manieren hoe jij kunt nalaten?

Neem dan vrijblijvend contact op met Thijs Meeuwissen, contactpersoon nalatenschappen.

e-mailadres: t.meeuwissen@groningerlandschap.nl
telefoonnummer: 06 – 13321618

Kijk hier voor meer informatie over nalaten: Nalatenschap – Het Groninger Landschap in uw testament