Nalaten aan het Groninger landschap. Mooi dichtbij.

Met een nalatenschap steunt u Het Groninger Landschap op een heel bijzondere en persoonlijke manier. U zorgt er voor dat natuur en erfgoed in de provincie behouden blijft voor toekomstige generaties. Door na te laten draagt u bij aan een betere wereld, ook als u er zelf niet meer bent.

Belastingvrij nalaten

Het Groninger Landschap heeft een ANBI-status. Goede doelen met deze status hoeven geen belasting af te dragen over ontvangen nalatenschappen en vanuit uw kant hoeft geen erfbelasting betaald te worden over de nalatenschap die u ons nalaat. Op deze manier kunnen we garanderen dat het volledige bedrag ten goede komt aan natuur en erfgoed in de provincie Groningen.

 

Een bestemming voor uw nalatenschap kiezen

Wilt u graag dat uw nalatenschap gebruikt wordt voor een specifiek doel, dan kunt u dit bij ons en uw notaris aangeven. Het Groninger Landschap doet zijn uiterste best om deze wens waar te maken. Uw wens kan bijvoorbeeld gaan over de aankoop van nieuwe natuur, de bescherming van een gebied waar u graag wandelt of het onderhoud van een borg of molen in uw geboortedorp, mits deze in bezit is van Het Groninger Landschap. Klik hier voor een volledig overzicht van de bezittingen van Het Groninger Landschap. Uw notaris kan uw wens laten vastleggen in uw testament.

U kunt hier uiteraard ook vrijblijvend met ons over in gesprek gaan. We voorzien u graag van alle informatie, zodat u met een gerust gevoel uw testament kunt opstellen.

“Ik heb bij de notaris laten vastleggen dat een gedeelte van mijn legaat gebruikt wordt voor de aankoop van nieuwe natuur. Ik vind het mooi dat ik deze keuze nu al kan maken”

kijkhut nalatenschap

In vijf stappen uw nalatenschap geregeld

Stap 1

Maak voor u zelf een overzicht van uw wensen. Bedenk wat u graag wilt nalaten en aan wie.

Stap 2

Bepaal hoe u wilt nalaten. Wilt u personen of organisaties als erfgename opnemen of wilt u legaten vastleggen in uw testament? Een combinatie is ook mogelijk. Een notaris kan u hierover adviseren. Hierbij in het kort de verschillen:

  1. U kunt ons benoemen als erfgenaam
   Dit heet ook wel nalaten via erfstelling. U bepaalt zelf werk percentage van de erfenis naar Het Groninger Landschap gaat.
  2. U kunt ons benoemen als legataris
   Een legaat is een door u zelf bepaald geldbedrag dat de notaris vastlegt in uw testament. U kunt er ook voor kiezen om kunst, grond of een huis op deze manier na te laten.

Stap 3

Kies een executeur testamentair. Bepaal wie uw nalatenschap gaat uitvoeren na uw overlijden. U kunt er voor kiezen om dit door een vriend of familielid te laten doen, maar uw notaris of Het Groninger Landschap kunnen deze rol ook op zich nemen.

Stap 4

Maak een afspraak met een notaris. Alleen de notaris is bevoegd om samen met u uw testament vast te leggen. Daarnaast kan de notaris u volledig informeren over de manier van vastleggen en de kosten.

Stap 5

Onderteken uw testament. Nadat u akkoord bent met het concept dat de notaris heeft opgesteld is de laatste stap om uw handtekening te zetten. U gaat hiervoor weer langs bij de notaris.

“Genieten van de natuur, zoals ik altijd gedaan heb. Dat geef ik graag door.”

nalatenschap wandeling

Persoonlijk contact over uw nalatenschap

Overweegt u om Het Groninger Landschap op te nemen in uw testament, maar wilt u dit vooraf met ons bespreken? Neem dan vrijblijvend contact op met Thijs Meeuwissen, medewerker nalatenschappen bij Het Groninger Landschap. Bel: 050-3135901, of mail: t.meeuwissen@groningerlandschap.nl.

“Ik laat u graag zien wat er mogelijk is en hoe u uw testament kunt vormgeven, zodat u met een gerust gevoel uw nalatenschap kunt afwikkelen.”

– Thijs Meeuwissen, medewerker nalatenschappen

medewerker nalatenschappen

We nodigen u graag uit op ons kantoor in Haren. Daarnaast is een bezoek aan huis, een telefoongesprek of een videogesprek ook mogelijk.

Vul het onderstaande formulier in om een gratis folder over nalatenschappen te ontvangen.

 

  Het formulier is succesvol verzonden. Terug naar de homepagina