Natuur op TV

Koude winterdagen

Geen beter moment om lekker achter de televisie te kruipen en de natuur op die manier naar jou toe te laten komen. Wij hebben een paar prachtige natuurseries en documentaires voor je op een rij gezet. Alvast heel veel kijkplezier!

De mooiste natuurseries voor jou op een rij

 

1.  David Attenborough – A lifetime on planet

De absolute nummer 1 natuurdocumentaire van dit moment. Op zijn 94e brengt Sir David Attenborough misschien wel zijn belangrijkste film ooit uit. Een persoonlijk verhaal waarin hij vertelt hoe het er met onze natuur voor staat. Een indrukwekkend levensverhaal en een echte MUST-SEE!

Bekijk de documentaire op Netflix (83 min)

 

2. Blue Planet 2 

Blue Planet 2 is de opvolger van Blue Planet (welke ook zeker aan te raden is). Unieke filmtechnieken en jarenlang onderzoek maken dat je deze documentaireserie met veel ooh’s en aah’s blijft kijken! Blue Planet 2 wordt gepresenteerd door onze welbekende David Attenborough, ondersteund door muziek van Hans Zimmer. Er zijn 6 afleveringen van een uur.

Bekijk de trailer

 

3. Ruben Smit Productions 

Prachtige natuurdocumentaires en films van Nederlandse bodem. Ruben Smit neemt ons mee naar de mooiste natuur in Nederland. Onder andere bekend van De Nieuwe Wildersnis en Het Wad.

Bekijk het overzicht van zijn producties hier (veel wordt uitgezonden via NPO start)

 

4. Vroege Vogels: Dollard

In deze mooie aflevering van Vroege Vogels wordt het Groninger landschap in het zonnetje gezet! De plek waar zout en zoet water bij elkaar komen, wat zorgt voor een spectaculair natuurgebied met ongekende vogelrijkdom. In deze aflevering zie je onder andere waar wij ons als Het Groninger Landschap voor inzetten, gezien wij dit natuurgebied in ons bezit hebben.

Bekijk de aflevering hier (40 minuten)

 

5. A Plastic Ocean 

Een confronterende, doch prachtige documentaire over onze oceanen en hoe deze vervuild worden door plastic afval.
Na het kijken van deze beelden verandert je kijk op de wereld en plastic (nog meer).

Bekijk de documentaire op Netflix (100 minuten)

 

 

Ben je nog niet uitgekeken?

Bovenstaande titels zijn gelukkig niet de enige mooie beelden die er zijn!
Klik hier voor nog meer kijkinspiratie