Natuur op TV

Lekker op de bank

Of het nou slecht weer is of niet, soms is het heerlijk om binnenshuis van de natuur te genieten. Wij hebben een paar prachtige natuurseries en documentaires voor je op een rij gezet. Alvast heel veel kijkplezier!

De mooiste natuurseries voor jou op een rij

  • Silence of the tides

Een absolute aanrader voor natuur- en waddenliefhebbers. Zinderende zonsondergangen, geweldige onderwaterbeelden, een fanfare op een boerenkar: de film toont een veelzijdig beeld van het Waddengebied.

Bekijk de trailer

  • WaterBear Network

WaterBear Network is de groene versie van Netflix. Je kijkt hier gratis natuurdocumentaires!
En het mooie is, elke keer als je een documentaire hebt gekeken, kan je kiezen uit dingen waarmee je zelf actie kunt ondernemen om bij te dragen aan een duurzame wereld.

Naar WaterBear Network

  • Parels van Het Groninger Landschap (2021)

Met trots presenteren wij de Parels van Het Groninger Landschap. Ter ere van ons 85-jarig jubileum maken we een serie films uit een aantal van onze mooiste gebieden. De filmpjes duren 5 tot 7 minuten, en zijn – zonder dat we willen opscheppen – echt heel erg mooi!

Bekijk de filmpjes hier

  • Life in Colour with David Attenborough (2021)

De legendarische David Attentborough komt met iets nieuws en blijft je verrassen. In deze nieuwe serie van 3 afleveringen zie je welke functie kleur heeft voor de natuur en haar inwoners, en hoe de ontwikkeling van kleur blijft veranderen. Met speciale camera’s kruip je in de (gekleurde) huid van de dieren!

Bekijk Life in Colour op Netflix (3 aflveringen van circa 50 min)

  • De otter, een legende keert terug

Unieke beelden van de otter die terugkeert naar Nederland. Een aanrader, en het leuke is dat veel beelden in de provincie en stad Groningen zijn opgenomen!

Bekijk de legende op NPO start (48 min)

  • David Attenborough – A lifetime on planet

Op zijn 94e brengt Sir David Attenborough misschien wel zijn belangrijkste film ooit uit. Een persoonlijk verhaal waarin hij vertelt hoe het er met onze natuur voor staat. Een indrukwekkend levensverhaal en een echte MUST-SEE!

Bekijk de documentaire op Netflix (83 min)

  • Blue Planet 2 

Blue Planet 2 is de opvolger van Blue Planet (welke ook zeker aan te raden is). Unieke filmtechnieken en jarenlang onderzoek maken dat je deze documentaireserie met veel ooh’s en aah’s blijft kijken! Blue Planet 2 wordt gepresenteerd door onze welbekende David Attenborough, ondersteund door muziek van Hans Zimmer. Er zijn 6 afleveringen van een uur.

Bekijk de trailer

  • Ruben Smit Productions 

Prachtige natuurdocumentaires en films van Nederlandse bodem. Ruben Smit neemt ons mee naar de mooiste natuur in Nederland. Onder andere bekend van De Nieuwe Wildersnis en Het Wad.

Bekijk het overzicht van zijn producties hier (veel wordt uitgezonden via NPO start)

  • Vroege Vogels: Dollard

In deze mooie aflevering van Vroege Vogels wordt het Groninger landschap in het zonnetje gezet! De plek waar zout en zoet water bij elkaar komen, wat zorgt voor een spectaculair natuurgebied met ongekende vogelrijkdom. In deze aflevering zie je onder andere waar wij ons als Het Groninger Landschap voor inzetten, gezien wij dit natuurgebied in ons bezit hebben.

Bekijk de aflevering hier (40 minuten)

  • A Plastic Ocean 

Een confronterende, doch prachtige documentaire over onze oceanen en hoe deze vervuild worden door plastic afval.
Na het kijken van deze beelden verandert je kijk op de wereld en plastic (nog meer).

Bekijk de documentaire op Netflix (100 minuten)

 

Ben je nog niet uitgekeken?

Bovenstaande titels zijn gelukkig niet de enige mooie beelden die er zijn!
Klik hier voor nog meer kijkinspiratie 

Vind je dit leuk? Schrijf je dan ook in voor onze nieuwsbrief met nog meer mooie en handige wetenswaardigheden!