Verduurzaming Villa Barmerhoek in Doodstil

Online marktbijeenkomst 30 november 2020

18 november 2020 – Met haar Art Nouveau- en chaletstijlkenmerken is het een bijzondere verschijning in het Groninger gehucht Doodstil: Villa Barmerhoek. Reeds vernieuwend in ontwerp toen ze van de tekentafel van architect R.B. Sleumer kwam staat ze binnenkort weer in de schijnwerpers dankzij de geplande innovatieve verduurzaming van dit fraaie rijksmonument.

De voormalige burgemeesterswoning, aan Stichting Het Groninger Landschap geschonken door Riekje Voorthuizen, onderging in 2018 al een ingrijpende restauratie met het uitvoeren van achterstallig onderhoud, het verhelpen van aardbevingsschade en aardbevingsbestendig maken van het pand.

Nu is het dus de beurt aan de verduurzaming van de woning. Daarbij slaan experts op het gebied monumentale panden én verduurzaming de handen ineen om op innovatieve wijze een plan met ambitie in te vullen. Het doel: een goed verhuurbare woning realiseren met minimale energielasten met behoud van de monumentale waarde. Naast dat Villa Barmerhoek toekomstbestendig wordt, biedt het de deelnemers ook een prachtige gelegenheid om te innoveren op het gebied van verduurzaming. Tevens is de verduurzaming van Villa Barmerhoek een breedgedragen pilot op het gebied van inovatie die verder gaat dan de erfgoedsector.

Deelnemen aan het project voor het innovatief verduurzamen van Villa Barmerhoek? Schrijf je dan in voor de marktbijeenkomst op maandag 30 november 2020 van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden voor deze online bijeenkomst kan via deze link.

Villa Barmerhoek in Doodstil