Nieuwe vogelkijkhut Polder Breebaart

Vogels als de goudplevier, smient, lepelaar, kluut, grutto of strandloper worden hier graag gezien!

De openbare vogelkijkhut in Polder Breebaart wordt direct na het broedseizoen opgebouwd op de oude plek aan de rand van de plas, waar nu een tijdelijke wand staat. Bovendien zal er een coupure (een ‘gat’) in de oude dijk worden gemaakt zodat de hut ook voor minder validen goed toegankelijk is. Men hoeft niet meer over de dijk maar kan er dwars doorheen!

Naast een openbare hut is er de luxe fotohut van Han Bouwmeester Natuurfotografie. Han Bouwmeester is de grondlegger en pionier van het bouwen en verhuren van schuilhutten in Nederland en België waaruit fraaie foto’s te maken zijn van vogels en andere dieren. Sinds kort staat er nu ook een eerste fotohut van Bouwmeester in de provincie Groningen, in het natuurgebied Polder Breebaart van Het Groninger Landschap.

De hut is zo ingericht dat je er op een comfortabele manier meerdere uren kan verblijven. De hut is voorzien van luxe stoelen, verwarming voor de koudere dagen en apparatuur om camera’s op te plaatsen. Sinds begin juni dit jaar is de hut open en erg in trek bij natuurfotografen. Vogels als de goudplevier, smient, lepelaar, kluut, grutto of strandloper worden hier graag gezien! De hut is te huur voor € 95 per dag. De helft van de opbrengsten gaat naar Het Groninger Landschap en wordt vanzelfsprekend ingezet om natuur, erfgoed en landschap in onze provincie te beschermen.
Kijk voor de mogelijkheden op www.hanbouwmeester.nl (Onze fotohut Breebaart heet op de site van Han HBN Fotohut 10.)